08 Temmuz 2020 - Çarşamba

Erken seçim olasılığı var mı? Evet, var!..

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 2 dk.
1372 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

Erken seçim tartışmaları yine alevlendi. AK Parti ve MHP "gündemimizde yok" deseler de, CHP ve İYİ Parti Genel Başkanları ısrarla Cumhur İttifakı'nın erken seçime gideceğini iddia ediyor.

 

Hatta İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener "Erdoğan'ın masasında bir erken seçim seçeneğinin durduğuna inanıyorum" sözleriyle;

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da " Bahçeli'nin Erdoğan'dan desteğini çekebileceğini ve ülkenin bir seçimle karşı karşıya gelebileceği" açıklamasıyla iddialarını bir adım daha ileriye taşıdılar.

 

Bu kapsamda Ankara'nın kulislerine göre en iyimser tahminle bu yılın kasım ayında bir baskın seçim yaşayabiliriz. En kötü tahminle de 2021'in Mart ayında.

 

Peki, ülkede erken seçimi gerektirecek bir olağanüstü durum var mı?

 

Son yapılan kamuoyu araştırmalarında AK Parti ile MHP'nin oy kaybettiği , CHP'nin stabil durumunun devam ettiği, yeni kurulan DEVA'nın tırmanışa geçtiği ortada iken, pandemi sürecini tam atlatamadığımız gerçeği ile ekonomimizin hassasiyetini koruduğu "sıkıntılı"bir atmosferde seçime gitmek ne kadar doğru?

 

Hiçbir iktidar ve koalisyon yönetimleri böyle bir atmosferde seçime gitmez, harakiri olarak görür.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları