19 Şubat 2019 - Salı

Cumhur İtitfakı’nın ortak listeleri de tamam…

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 4 dk.
1074 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Gökdere Meydanı’nda Bursalılarla buluşturan AK Parti Teşkilatı, miting  heyecanını üzerinden atamadan hafta sonu Pazar günü Siyasi ve Hukuki İşler Genel Başkanı Hayati Yazıcı’yı ağırladı.

Hayati Yazıcı geçtiğimiz hafta da Pazar günü Bursa’da idi. O gün de eski Bakanlardan Faruk Çelik  ile buluşan, il yönetimiyle toplantı yapan ve ardından da Karadenizliler Derneği’nin gecesine katılan Yazıcı, belediye meclis üye listeleri üzerine yoğun mesai harcayarak, son şeklini vermişti.

Ancak aradan geçen sürede  Cumhur ittifakı’nın iki lideri cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel başkanı Bahçeli bir araya gelerek, Cumhur ititfakı ile seçime gidilen bölgelerde belediye başkan adayından sonra belediye meclis üyelerinin de tek liste olarak düzenlenmesi kararını almışlardı.

İşte  AK Parti siyasi ve Hukuki İşler Genel Başkanı Hayati Yazıcı pazar günü AK Parti il binasına gelerek bir kere daha belediye meclis üye listelerini  ele aldı. Bu sefer MHP il yönetimiden gelen 17 ilçe belediye meclis üye aday listesini de önüne alan Yazıcı, ilçeler bazında AK Parti-MHP’nin ortak listesini şekillendirdi.

Öğrendiğim kadarıyla bir hafta önce kesinleşen listeler ile Pazar günü yeniden son şeklini alan listeler arasında isimler bazında değişiklikler var. Bazı isimler çıkarken bazı isimler listede yer aldı. Yine MHP’den gelen isimlerin sıraya konmasında da listelerde kaymalar yaşandı.

Ve yine öğrendiğim kadarıyla Cumhur İttifakı’nın ortak listeleri MHP’nin 2014 yılında çıkarmış olduğu belediye meclis üye sayısı bazı alınarak şekillendirildi.

BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARIYLA MÜLAKAT

AK Parti’nin  il, ilçe, belediye başkanı, milletvekili, belediey meclis üyeleri , kadın ve gençlik kolları başkanları gibi seçimle ve atama ile gelinen tüm görevlendirmelerde  önce isimler genel merkeze gider ardından da birim başkanlıklarınca oluşturulan komisyonlarda mülakatlar yapılır.

Adayların tüm istihbarat raporları ,MİT ve emniyet müdürlüğü gibi güvenlik kurumlarından  istenir.

Bu seçimlerde aday belirleme yöntemlerinde alışagelmişin ötesinde bir atlama yapıldı. İlk defa Bursa’nın 17 ilçe belediye başkan adayı Ankara’da mülakata çağrılmadan belirlendi.

Kanımca adaylara yönelik çıkarılan ve kamuoyunda büyük yankı uyandıran bazı doğru ve ya asılsız iddiaların çıkış kaynağı da bu eksikliklerden kaynaklanıyor  olabilir.

Neticede;

Geç de olsa Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Bursa’da bulunduğu süre içinde belediye meclis üye aday listelerine son şekli verirken, belediye başkan adaylarıyla da yakın görüşme fırsatı buldu.

Yine gelen bilgilere göre  bazı belediye başkan adaylarıyla tek tek mülakat yaptı ve onlara” Sen kimsin,? Ne iş yaparsın? Neden aday oldun gibi?” orular yönelterek notlar aldı.

Sonuçta  dün itibariyle seçimlerin en büyük  ve tantanalı bölümünü teşkil eden aday listeleri netleşmiş oldu. Cumhun İtitfakı’nın belediye başkan adayı ile belediye meclis  üye aday listeleri YSK’nın seçim takvimine göre son gün olan bu gün ilçe seçim kurullarına verilecek.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları