11 Temmuz 2022 - Pazartesi

Kurban Bayramı ile seçim startı veriliyor

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 4 dk.
264 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

Bir taraftan iyiden iyiye bastıran bunaltıcı sıcaklar, diğer taraftan hayat pahalılığının getirdiği çarşı pazardaki ateş yakan fiyatlar. Bir de bunlara Kurban Bayramı sonrası başlayacak siyasi havanın ısınmasını eklersek vay halimize…

TBMM’nin çalışma dönemini kapatmasıyla beraber partiler de seçimlere 11 ay kala sahaya inmek için Kurban Bayramı’nı bekliyorlardı. İşte 9 güne çıkarılan bayram tatili tam fırsat oldu. Isınma turları bayramlaşma programlarıyla başlayacak.

Dolayısıyla milletvekillerine, belediye başkanlarına, parti teşkilatlarındaki yöneticilere bu bayram ve  ardından gelen aylarda tatil yok, izin yok!

Taa ki seneye kadar…

Şöyle bir denize ayağımı sokayım, ya da dağ havası alayım diyerek kaçamak yapan yandı.

Çünkü bu süreç köprüden önceki son çıkış.

****

Kulislerde konuşulanlara göre Kurban Bayramı sonrasında AK Parti’de seçim sürecinin takvimi işleme konacak.

Denilen o ki;

 

Milletvekili olmak isteyen il ve ilçe teşkilatlarında, belediye meclis üyeliklerinde görevli olanlar siyasi makamlardan istifa edecekler.

Yerlerine yeni atamalar yapılsın ki, teşkilatlar seçime hazır olsun.

Diğer partiler de kendi iç işlerinde süreci başlatmak için AK Parti’yi bekliyorlar.

Bu anlamda özellikle AK Parti’de il ve ilçe teşkilatlarında bir hayli boşalma olacağı konuşuluyor.

****

Bir kere mevcut 11 milletvekilinin tamamı yine milletvekili adayı olmak istiyor. İl yönetiminde başkanlık divanından en az 5  ismin istifa edeceği, il yönetiminin yarısının milletvekili hayali kurduğu ve 17 ilçe başkanının  yarısının potansiyel aday olduğunu da belirtmeliyiz.

AK Parti her seçim döneminde olduğu gibi bu dönemde de aday listelerini öncelikle temayül yoklaması ile belirleyecek. Ardından genel merkezde mülakat sistemi devreye alınacak.

Sadece AK Parti teşkilatlarında mı boşalma yaşanacak?

Hayır.

CHP ve İYİ Parti’de de milletvekili olmak için şimdiden adı kulislerde dillendirilen pek çok isim var. Yine kulislerde konuşulanlara göre CHP bu seçim döneminde adaylarını “ön seçim” ile belirlemeyecek. Mevcut 5 milletvekilinin yine aday olmasına kesin gözüyle bakılırken,  il  başkanı da  en şanslı isimlerden.

İYİ Parti’de de öyle…

Mevcut 2 milletvekilinin yeniden adaylığının yanında, il başkanı da kesin aday listesinde görülüyor.

İYİ Parti , oylarını en çok arttıran parti durumunda olduğu için AK Parti’nin ilk yıllarındaki gibi  milletvekili adaylığı başvurusunda bulunanların  sayısında  büyük artış bekleniyor.

MHP, DEVA ve Gelecek Partisi‘nde de milletvekili aday hareketliliği yaşanacak ama  bu partilerde daha çok  aday başvurusundan ziyade genel merkezin işaret ettiği isimler dosyalarını verecekler.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları