08 Aralık 2020 - Salı

İktidar tamam da, bu ülkenin muhalefeti nerede kardeş?

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 4 dk.
642 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

Bu ülkede iktidar değil, muhalefet sorunu var dediğimizde gelen tepkileri aynen iade ediyorum. Kimse çıkıp da “Ülke kötü yönetiliyor” edebiyatına girişip tribünlere oynamasın. Eğer ki ülke kötü yönetiliyorsa ki, eleştirilerin pek çoğuna katılmıyorum, bunda muhalefetin de iktidar kadar payı vardır.
 

Ülkemizin son iki yıldır içinde bulunduğu “krizli, sancılı” döneminde muhalefet iktidarı yalnız bırakıyor.
 

Dün de yazdım,

 

“Depremler, sel felaketleri, terör, yangınlar,  sınır ötesi askeri harekatlar, finansal baskı, ekonomik kriz, genel ve yerel seçimler derken 10 aydır süren koronavirüs salgını, toplum olarak hem sağlığımızı, hem psikolojimizi hem de ekonomimizi fena halde bozdu.”
 

“Buna ne can dayanır ne de hükümet”

 

****

 

En gelişmiş Avrupa ülkelerinde Türkiye’nin peş peşe yaşadığı bu talihsizlikler  yaşansa idi, değme hükümetler toplumsal baskı nedeniyle zamanından önce istifa etmek zorunda kalırlardı.
 

Hatırlayın, İngiltere ve İtalya’da geçen yıl pandeminin ilk evresinde sağlık sistemi çöktüğü için her iki başbakanın da istifası istenmişti. Şimdi iç karışıklığın yaşandığı Fransa’da aynı durum Macron için geçerli.
 

Ayrıca ABD’deki seçimlerde Trump’ın  2. dönem yeniden seçilememesi özellikle işsizlik ve coronadan dolayı yaşadığı güven kaybındandır.
 

Hiç kimse “bu ülke yönetilemiyor” yaygarası koparmasın. Hükümet iş başında. Eğer ki 90’lı yıllardaki gibi koalisyon hükümeti ile yönetiliyor olsa idik, şu anda Türkiye sosyal patlamalar ile karşı karşıya idi.
 

Hükümeti beğenirsiniz beğenmezsiniz, benim de son dönemde katılmadığım, yanlış bulduğum pek çok uygulama ve politikaları, icraatları var. Ancak ne olursa olsun MHP desteğinde yerli ve milli bakış açısıyla yeni bir rota çizilmeye çalışılıyor ve güçlü bir hükümet profilinde, bu ülkede her türlü iç ve dış olumsuzluklara rağmen yönetim istikrarı sağlanmaya çalışılıyor.
 

Yineliyorum, bu kadar peş peşe yaşanılan afetler, baskılar, salgınlar karşısında otoriter rejimlerin bile dayanmakta güçlük çektiği bir dönemde AK Parti iktidarının verdiği mücadelede maalesef muhalefet iktidardan daha kötü sınav vermektedir.

 

****

 

Maalesef muhalefet partilerimiz büyüğünden küçüğüne şu dönemde görevini yerine getiremiyor. Halkın sıkıntılarından bir haberler.
 

Hiç olmazsa bu dönemde sürekli iktidarı eleştireceğim diye muhalefet yapmayı bırakıp, halkın sorunlarına çözüm üretmeliler.
 

Bakın;
 

Koronadan dolayı okullar kapalı, online eğitimden öğrencilerin çoğu yararlanamıyor.
 

Özel okullar ve özel eğitim kurumları ki içlerinde dershanelerden, sürücü kurslarına kadar bir dizi eğitim kurumu var hepsi kapanmış.
 

Esnaf, işletmeler iş yerlerini kapatmış, kira, elektrik, su, doğalgaz faturaları var. Vergi, kredi borcu var.
 

Asgari ücret erimiş gitmiş, işçi, çalışan kesim ay sorunu getiremiyor.
 

Hastanelerimiz S.O.S veriyor.
 

Aşı gelecek ama ilk etapta 25 milyon insanımız aşılanacak. Salgının risk ortamından çıkması için yeterli bir rakam değil.
 

Ayrıca AB’nin ülkemize yaptırım kararı alması da an meselesi iken…
 

Gündemimizde bu kadar sancılı sorun varken şu anda çıkıp da erken seçim tartışması yapmanın hiç yeri ve sırası değil. Muhalefetin bunca soruna çözüm üretip bunları iktidara iletmesi, iktidarı denetlemesi ve yalnız bırakmaması lazım. Olağanüstü şartlardan geçtiğimiz bugünlerde siyasetin tepesinde iktidar ile muhalefet birlikte uyum içinde çalışmayacaksa ne zaman çalışacak?
 

Tamam, Cumhurbaşkanı muhalefet partilerinin liderlerini Külliye’ye davet edip, onların görüşlerini almıyor diyelim. O zaman muhalefet randevu istesin de görelim. Bakalım veriyor mu vermiyor mu?

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları