23 Ekim 2020 - Cuma

Türk Bayrağını yırtıp atan kadına neden ceza verilmedi?

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 3 dk.
906 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

Bir süredir adalet sistemindeki ”adaletsiz” kararların toplum olarak vicdanlarımızı sızlatması yetmezmiş gibi şimdi de aklımızla dalga geçiliyor.

 

İşte buna bir örnek de maalesef dün yaşandı.

 

Geçen yıl 10 Aralık’ta görev yaptığı Şırnak’ta bir patlayıcıyı imha etmek isterken şehit düşen Astsubay Esma Çelik’in baba evine asılan Türk Bayrağı, o mahallede oturan bir kadın tarafından yırtılarak, şurada yazmaya bile elimin varmadığı paçavra şeklinde kenara atılıyor.

 

Görüntüleri izlerken inanın içim dağlandı. O densiz, hadsiz kadının eliyle yerinden yırtarak kopardığı bu bayrak için yıllardır ne evlatlar, ne ana kuzuları can veriyor.

 

Şehidin evinin penceresine asılan Türk Bayrağı’nın yerinden sökülüp kenara fırlatılmasına mı yanarsın, yoksa bu bayrak için kızını kaybetmiş şehit baba Hüseyin Akgül’e yapılan hadsizliğe mi?

 

Ya da

 

Sonrasında bu hadsiz kadının Terörle Mücadele ekipleri tarafından 10 dakikada yakalanıp savcılığa teslim edildikten sonra elini kolunu sallayarak dışarıya çıkmasına mı yanarsın…

 

Oysaki

 

Türk Bayrağı devletin egemenliğini temsil eden değer olduğu için sadece vatan evlatları tarafından kutsal değerler içinde görülmüyor, kanunlarımızla da koruma altında bulunuyor. 765 sayılı TCK’ya göre bayrağa hakaret etmek suç.

 

765 sayılı TCK’nın 145. Maddesine göre,

 

“Türk Bayrağını bulunduğu yerden söküp kaldıran veya yırtan, bozan yahut diğer herhangi bir suretle tezlil eden kimse 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.”

 

Haberde bu hadsiz kadının açık kimliği belirtilmemiş. Ama şehit evinin önünde bayrağımıza karşı yaptığı alçak saldırı ayan beyan güvenlik kameralarına saniye saniye yansımış. Karakoldan Cumhuriyet Savcılığı’na çıkarılan kadın nasıl oluyor da elini kolunu sallayarak ceza almadan salıveriliyor.

 

Vicdanı geçtik, aklımızla da dalga geçiliyor…

 

Anlamak mümkün değil…

 

ABD’DE COVİD FAKİR HALK İÇİN GEÇİM KAYNAĞI OLMUŞ

 

Korona dünyada en çok ABD’yi vurdu. Koronavirüsle mücadelede belki de dünyanın en geri kalmış ülkelerini anımsatan görüntülerin yaşandığı dünya devi ABD’de yoksul ailelerin çocuklarının bilerek Covid’e yakalandığını ve plazmalarını sattıklarını biliyor muydunuz?

 

Dünkü haber sitelerinde vardı.

 

ABD’nin en prestijli gazetelerinden The Guardian’ın geçtiği habere göre,  yoksul kesimin yaşadığı bölgelerdeki fakir ailelerin çocukları bilerek kendilerine koronavirüs bulaştırıyorlar. Sonra kan merkezlerine giderek  “plazma bağışçısı” olmak istediklerini belirten sözleşme yapıyorlar ve iyileştikten sonra da kanlarındaki sarı sıvı olan plazmayı 200 dolarlar karşılığında satıyorlar.

 

“Fakirlik insana neler yaptırmaz” diye boşuna denmiyor. İnsanların böbreklerini sattıklarını biliyorduk da, kasıtlı olarak kendilerini ölümcül hastalığa yakalatıp plazmalarını sattıklarını bilmiyorduk. Habere göre ABD’de bu kan plazması son dönemde en rağbet gören alışveriş şekli imiş…

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları