01 Şubat 2020 - Cumartesi

Dostluk buluşmasıydı, akil adamlar topluluğu oldu!

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 2 dk.
1178 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

Ak Parti'nin kurucu il, ilçe ve yöneticilerinin her ay toplantılarda bir araya geldiğini biliyordum da, 6 yıl önce kapatılan İl Genel Meclisi üyelerinin düzenli olarak buluştuğunu bilmiyordum.

 

Önceki akşam Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sosyal Tesisleri'nde Ak Parti İl Başkanı Ayhan Salman ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı konuk ettiklerinde öğrendim.

 

 

Öncelikle İl Genel Meclisleri hakkında kısaca bir bilgi notu aktarayım.

 

"6 yıl öncesine kadar Bursa'nın da aralarında olduğu büyükşehirlerde 2 meclis vardı. Biri Büyükşehir belediye meclisi, diğeri de il genel meclisi. İl sınırlarının belediye sınırları olarak genişlemesi anlamına gelen "Bütünşehir Yasası" ile beraber 30 Büyükşehir'de bu uygulamaya son verildi. Yasanın 31 Mart 204 tarihinde yürürlüğe girmesiyle il genel meclisleriyle beraber il özel İdareleri de kapatıldı

 

Bursa İl Genel Meclisi'nin ilk başkanı Mehmet Tunçak'tı. Sonra sırasıyla Nurettin Avcı ve rahmetli Nedim Akdemir başkanlık yaptı. Bursa 2005 ve 2014 yılları arasında sadece köylerde, beldelerde ve ya merkez dışındaki ilçelerde değil, merkezde de İl Özel İdaresi aracılığıyla çok büyük hizmetler aldı."

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları