28 Ağustos 2024 - Çarşamba

Bir gece ansızın kabine değişir mi?

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 3 dk.
54 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabinede geniş çaplı bir değişim yapacağı iddiası uzun zamandır kulislerde dolanıyordu. Şimdi bu iddia Malazgirt Zaferi’nin 953. yıl kutlaması törenlerinin ardından yeniden alevlendi. 

Ak Parti Genel Merkezi ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin de nabzını yakından tutan bir partilinin söylediğine göre;

“Olası bir kabine değişikliğinin eli kulağında. Bir gece ansızın kabine değişebilir”

Zira;

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptırdığı anket ve araştırmalarda partinin seçmen nezdinde oy kaybının devam ettiği ve parti ile kabineye duyulan güvensizliğin arttığı yönündeki raporlar, ki en sonuncusunu hükümete yakınlığı ile bilinen SETA Vakfı yaptı.

Basına sızan raporun ana başlıklarında;

“Enflasyonla mücadelede uygulanan sıkı maliye politikalarının özellikle tabanda ağırlığını hissettirmesi ve bunun sonucu toplumun partiden uzaklaşması,

Çalışan ve emekliler arasındaki gelir dağılımı adaletsizliği,

Meclise ve yargıya olan güvensizlik,

Parti içindeki tehlikeli gruplaşmalar,

Toplum psikolojisinde Erdoğan’ın da artık dokunulmazlığının ortadan kalktığı”

Gibi maddelere Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yerel seçim sonrasında “mesajı aldık gereğini yapacağız” sözünün parti ve kabine de yerine getirilmemiş olmasının yarattığı güvensizlik de eklenince…

……               ……

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yakın çevresine rahatsızlığını dile getirdiği iddia edilirken, önce Kabine ardından da AK Parti’nin üst düzey yönetiminde değişikliğe gideceği, hatta büyük kongre öncesi  Merkez Yönetim Kurulu’nda değişimi gerçekleştireceği konuşuluyor.

Kaldı ki;

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ısrarla “istifa etmedim” dediği dönemde bugüne kadar ortalıklarda görülmeyen, adı bile anılmayan eski bakanlardan Berat Albayrak’ın yeniden kabineye gireceği söylentilerinin çıkması da tesadüf olmasa gerek!

YENİ GENEL SEKRETERE ADANA’DAN SAĞLAM DESTEK

Bursa kamuoyu Büyükşehir Belediyesi’nin yeni genel sekreterini Ogaste.com Yazarı Yüksel Baysal’ın köşesinden öğrendi. Adana Büyükşehir Belediyesi’nin genel sekreterliğinden Bursa Büyükşehir Belediyesi genel sekreterliğine getirilen Doç. Dr. Ergül Halisçelik’le önceki gün tanıştık.

Daha doğrusu Yüksel Baysal’ın genel başkanvekilliğini, benim de genel başkan yardımcılığını yaptığımız İbrahim Erdoğan’ın genel başkanlığında Anadolu Gazeteciler ve Spor Yazarları Federasyonu’nun Adana Şubesi Başkanı Mustafa Boz ile yöneticileri Dursun  Dağtekin, Şeyda Turaçlar ve  Ramazan Uçuk’un “hayırlı olsun”ziyareti sayesinde…. 

Aslen Adanalı olan yeni genel sekretere hemşeri desteği gösteren meslektaşlarımız, Ergül Halisçelik’in Bursa için büyük bir kazanım olduğunu söylediler. Nitekim görüşmemizde biz de o izlenimleri fazlasıyla elde ettik.

Hazine kökenli ve devlet terbiyesinde yetişmiş, Ankara bağlantıları kuvvetli olan yeni genel sekreterin bir önceki dönemin kamuoyunda çok tartışılan genel sekreteri Ulaş Akan’ın dolduramadığı o koltuğun hakkını fazlasıyla vereceğine inancım tam.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları