12 Kasım 2020 - Perşembe

'Kral öldü, yaşasın yeni kral' diyenleri kutluyorum!..

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 6 dk.
808 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

Siyasetin dalkavukları vardır, güce göre pozisyon alırlar. Genel ve yereldeki son iki istifada bir kere daha gördük. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifası sosyal medyaya düştüğü andan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son noktayı koyduğu ana kadar geçen 30 saatlik sürede milletvekillerinden, bürokratlara, gazetecilerden siyasilere kadar belli kesim, “milli ve yerli bakanımız yerinde kalmalı” diye birbiriyle paylaşım yarışına girdi.
 

Öyle ki istifanın gerçek olmadığını, bakanın sosyal medya hesaplarının ele geçirildiği yalanına inanacak kadar kendilerini kaptırdılar. Halbuki, böyle bir durum söz konusu olsa idi devletin üst kademelerinden mutlaka bir resmi açıklama yapılır, bakanın görevinin başında olduğu söylenirdi.
 

Ama 30 saate yaklaşan sürede hiçbir resmi açıklama gelmedi.
 

İşte “Cumhurbaşkanımız dilerim bu istifayı kabul etmez” ile başlayan “Berat Albayrak umarım istifasını geri alır” diyerek çeşit çeşit değerlendirmelerle biten, gücün pozisyonunda kendini taraf olmak adına sanki destek veriyormuş izlenimi veren kesim var ya, 30 saatin sonunda Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın istifanın kabul edildiğine dair açıklamayı yaptığında anında dönüş sergilediler.
 

Bu seferde;
 

“Zaten ekonomiyi iyi yönetemiyordu.”, ”Toplumdan büyük tepki vardı, iyi oldu”, “Zaten istifa üslubu çirkindi” gibi paylaşımlarda bulundular. Yetmedi. Bakan Albayrak gitmesin diyen bu kesim, anında yerine isim koyma yarışına girdi.
 

Yahu bir durun, bir soluklanın. Bu kadar gözümüzün içine batıra batıra dönülmez be kardeşim. Daha saatler önce yazdığın yazının orada mürekkebi kurumamış. Eğer gerçekten Berat Albayrak’ın başarılı olduğuna inanıyorsanız o zaman sonuna kadar arkasında durun. Cumhurbaşkanı istifayı kabul ettiğinde de ne bileyim” Keşke etmeseydi, iyiydi, “gibilerinden üzüntünüzü belirtin.
 

Yok, onlar böyle yapmadı. Hemen kocaman bir “U” dönüşü ile yeni sürecin pozisyonunu aldılar. Dönekliğin bu kadarına da pes doğrusu…
 

AYHAN BEY’İ ÖNCE ŞAKŞAKÇILARI BIRAKTI

 

Aynı durum şimdi Bursa ölçeğinde göreve devam etmeyeceğini açıklayan AK Parti il Başkanı Ayhan Salman için geçerli.
 

Çok değil bir gün öncesine kadar bu başkana methiyeler düzenler, “Bu söylentileri kimler uyduruyor, tamamen yalan” diyenler, taraf olanlar, “Görevine devam kararı verildi, Cumhurbaşkanı Aralık’ın 3. haftası kongreye geliyor, listesini hazırlıyor” diye yazıp çizenler, konuşanlar, onun adına avukatlık yapanlar, özel kalem müdürlüğüne soyunanlar, daha haber duyulur duyulmaz ilk ben duyuracağım telaşında sosyal medya paylaşımı yarışına girdiler.
 

İnanın bana “Ben dememiş miydim gidecek diye. Bakın gitti” den mi? başlayıp kahinliğe soyunanlar mı dersiniz, yoksa AK Parti’deki yeni yapılanmaya aklınca ayar vermeye çalışanlar mı dersiniz, artık ne derseniz deyin anında satış akımı almış başını gidiyor.
 

Yine daha düne kadar yanından ayrılmayanların hiçbiri şu anda il binasının kapısının önünden geçmiyor. En acısı da ne biliyor musunuz?
 

Hani,” Bu koltukta senden başkası il başkanlığı yapamaz başkanım” diye onu yücelten, allayan pullayan, şöyle iyi başkan böyle iyi diye yere göğe sığdıramayan, yalakalar var ya;

 

Şimdi o koltuğa oturacak yeni il başkanı adayı arayışında kimin adı kulislerde geçiyorsa hepsini tek tek arayıp bağlılıklarını belirtiyorlar. Ben şahidim il yönetiminde, il başkanlık divanında. Meclis üyeliklerinde, yönetimlerde görev verdiği A takımındakiler dahil…
 

NE KOLTUKMUŞ, HERKES ADAY
 

Ve yine bir başka ilginç durum da, daha 2 gün öncesine kadar “kalır, gitmez” diyen bazı isimler bugün o koltuğa oturmak için öyle harıl harıl çalışıyorlar ki anlatamam…
 

Hazıra konmak diye buna denir. Şu anda koltuk boş ya. Ayhan Salman’dan daha iyi yaparım diye kulislerde adlarını geçirtiyorlar. Akıllarınca kurnazlık yapacaklar.
 

Madem bu adam bu kadar kötüydü de neden o zaman söylemediniz be kardeşim, şimdi adam görevden alınmış, arkasından konuşuyorsunuz.
 

İnsanda bir duruş olacak, bir çizgi…
 

Bir de ne meraklısı varmış mübarek bu koltuğun. Hiç aklıma gelmeyecek isimler kulis yapıyor. Arkadaşlar yazıyor. Kimlerin ismi geçmiyor ki, eskisinden yenisine kadar…
 

“Ayhan ağabeyim” diyen bizim araştırmacı-gazeteci Deniz Üzülmez bile aday!

 

Partisinin son 3 yılda küçüldüğünü, halk nezdinde güven erozyonuna uğradığını, iktidar partisinin en kuvvetli olduğu ilde yönetim boşluğu doğduğunu söyleyip elini taşın altına koyanlar ve isimlerden ziyade davasının peşine koşanlar, değişim için mücadele verenler var ya, işte bu güce göre pozisyon alan çıkarcıların yanında esamesi bile okunmuyor.
 

Eğer yeni il başkanı bu “yüzsüzlerin” içinden olursa, gerçekten AK Parti adına ve bu kent adına üzülürüm.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları