03 Mayıs 2024 - Cuma

Hadi gel de şimdi gülümseme!..

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 5 dk.
174 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

Bir ayağım Heykel’de olduğu için sık sık giderim. Hem annem Tahtakele’de oturduğu hem de o bölge benim nefes aldığım yer olduğu için vazgeçilmezimdir. Geçen hafta içinde yine Heykel’e çıktım. Annemin evinin önüne aracımı park etmeye üşendiğimden dolayı Atatürk Caddesi üzerindeki BURBAK’a ait park yerlerine baktım.

Hepsi dolu.

Setbaşı’na gittim, yine yol üstünde park yeri bulamadım. DSİ Tesisleri’nin önünden, o ara yoldan yukarı çıktım, Eski Nüfus Müdürlüğü önünden Bursa Kız Lisesi,  Naltbantoğlu Caddesi’nin üstünden Maksem Caddesi’ne çıktım.

Bu caddede de BURBAK’a ait otopark yerlerinin hepsi dolu. Bu sefer cadde üzerindeki özel otoparklardan birine girdim.

Otopark görevlisi “Abla bir saatliğine 70 lira. Bir saat sonra kaldığın her saat için 20 lira atıyor” demez mi?

30340 MTYxMDdlNj 8

Zaten yeni fiyatlarla aram hiç iyi değil.  “Daha bir ay önce buraya girdim. Giriş 50 lira idi. Ne zaman 70 lira oldu?  dolar mı arttı, ya da benzine zam mı geldi de haberim olmadı?” dedim. Karşıdan artık alıştığımız o cevap ”Abla biz de zam yapmak taraftarı değiliz. Ama piyasanın halini görmüyor musun?”oldu.

Sonra bu otoparkın üzerindeki ara sokakta olan bir başka otoparka girdim. Giriş 80 lira, sonraki her saat için 10 lira.

Hesap yaptım. 3 saat kalsam tam 100 tl.

“Oğlum asgari ücret bile bu kadar hızlı artmıyor. Nereye koşuyorsunuz?” diyerek söylene söylene çıktım.

 

Önce postanenin arasından Maksem Caddesi’ne oradan Bursa Erkek Lisesi, oradan Bursa Kız Lisesi, Bursa Valiliği,  Başak Caddesi  üzerinden de Atatürk Caddesi. Setbaşı’nın oradan girdim ters-düz rota yaparak tam 5 tur attım. Halbu ki paşalar gibi girsem bir otoparka, dolanırken yaktığım yakıtın parasını zaten vermiş olacağım.

Aslında cimri de değilimdir ama bazen inadım tutuyor işte…

Sonra Bursa Valiliği’nin üzerinde bulunan katlı otoparka girdim, 50 lira, ilave her saat için 20 lira idi.

Burası daha insaflı geldi. En azından bir ay önceki giriş ücretini arttırmamıştı.

Ara sokaklardaki tüm küçük, büyük otoparklara girdim, çıktım. O dar sokaklar, ileri geri manevralar ve havada uçuşan park ücretleri derken kan ter içinde kaldım. Maalesef fiyatlar aşağı yukarı aynı.

En sonunda Atatürk Caddesi üzerinde bir tane çıkan araca denk geldim ve oraya park ettim.

Büyük bir zafer kazanmışçasına!

Çünkü Cumhurbaşkanlığı iletişim Başkanlığı’nın verdiği basın kartlarına Bursa’daki tüm BURBAK’a ait otoparklar ve cadde üstlerindeki çizgilerle ayrılmış alanlar bulunduğu yere göre bir saat ile 2 saat arasında ücretsiz. Zaten kartlarımızı bir buralarda kullanıyoruz…

…..                    ……                ……                                      

Aslında bugünkü yazımın konusu bu değildi. Ama gece saat 20.00 gibi tam bilgisayarın başına oturduğumda enbursa.com’un sosyal medya hesabından telefonuma bildirim geldi. Baktım “Bursa’da artık BURBAK’a ait otoparklar ücretsiz” yazıyordu.

dfg

Haberi açtım.  Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in seçim öncesi Bursalılara verdiği “BURBAK’lar ücretsiz olacak” sözünü tuttuğunu ve bulvar ile cadde üzerinde bulunan otoparklardan artık ücret alınmayacağı gibi, geçmişe yönelik borçların da silindiği müjdesini yazıyordu.

Bursalılar adına sevindirici bir uygulama. Böylelikle belediyenin yollardaki otoparkları ücretsiz hale getirmesi benim yukarıda bahsettiğim özel otoparklara da keyfi ücret tarifelerinde bir çeki düzen mutlaka getirecektir.

Başkan Bozbey sık sık diyor ya “Nilüfer’den sonra Bursa’yı da gülümseteceğiz “diye.

Hadi bu uygulamadan sonra gel de gülümseme…

baskan bozbey burbak sozunu tuttu 17288673 amp 1

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları