20 Haziran 2019 - Perşembe

İzmir-Bursa arası 1,5 ay sonra tamam!

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 5 dk.
1132 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

Sadece Bursa'yı değil, tüm Türkiye'yi ilgilendiren müjdeli haberi, dün sabah ulusal TV'lerin sabah kuşağında AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin'in açıklaması ile aldık.



Bir süredir Bursa'nın belediye başkanları ve milletvekilleri gibi İstanbul'da seçim çalışmalarına katılan Dr. Mustafa Esgin programda; "Türkiye'nin en büyük yatırımlarından biri olan İstanbul - İzmir otobanı Kurban Bayramı'na yetiştirilip, hizmete açılacak" dedi.



Bu gerçekten Bursa için büyük bir gelişme.



Zira İstanbul - İzmir arasını 3,5 saate indirecek olan ve bağlantı yollarıyla 426 km'lik mesafeyi kapsayan, 10 milyon dolarlık dev yatırımın açılış tarihi geçen yıl seçimlerden önce 2021 olarak hedeflenmişti.



Bursa açısından sadece İzmir'e ulaşımı sağlamakla kalmayan bu yol, aynı zamanda kentin ticari ve turizmi açısından da stratejik önem taşıyor. Kaldı ki son yıllarda mevcut Bursa - İzmir Yolu, özellikle ramazan ve kurban bayramlarında Ege bölgesinde bayramını geçirmek isteyen tatilciler için tam anlamıyla işkence yoluna dönüşüyor.



Son iki yıldır da bunu bire bir yaşayanlardanım. İstanbul'un bayram tatili nedeniyle boşalmasının en büyük faturasını Bursa - Susurluk kara yolu ödüyor.



Dr. Mustafa Esgin 24 Haziran'da AK Parti'den Bursa milletvekili seçilir seçilmez, Bursa'nın kangren haline gelmiş, Şehir Hastanesi, Yenişehir Havayolu, Hızlı Tren ve İstanbul-İzmir Otobanı'nı görev alanında öncelikle olarak ele aldı ve kentin gündemine yeniden soktu.



Onun çabaları sayesinde Yenişehir Havaalanı'nda iç hatlarda yeni seferler konulurken, Ankara - Bursa hızlı trenin 2023 sonrasında dahi bitirilmesi hayal olurken yeniden planlamaya alındı ve bitiş tarihi olarak "2021 sözü verildi."

İstanbul - İzmir otobanında da Bursa'ya kadar tamamlanan yolun kalan kısmı için de projenin bitim tarihi olan 2021, onun girişimleriyle önce 2020'ye ardından da 29 Ekim 2019'a çekildi.



Şimdi ise son olarak 2019'un Kurban Bayramı'na yani ağustosun ilk haftasına yetiştirilecek.

                    

 

Bu önemli gelişmeyi dün kendisiyle görüştük.

Dedi ki:

"Biliyorsunuz, bu proje 10 milyar dolarla Türkiye'nin en büyük yatırımlarından biri. 9 saatlik yolu, 3,5 saate indirecek. Bağlantı yollarıyla beraber toplam 426 km. yolun 1. Etap denilen en büyük kısmı İstanbul - Bursa otobanı idi. Gebze - Orhangazi arasındaki otobanda ilk olarak İzmit körfezinden 6 dakikada geçişi sağlayan ve dünyanın en büyük asma köprülerinden 4.sü olan Osmangazi Köprüsü 2016'nın haziran ayında hizmete açıldı. Ardından Orhangazi tüneli ki 3 şerit, 2 tüplü hizmete girdi. Böylelikle İstanbul - Bursa arası tamamlandı. Geriye Karacabey'den sonraki bölüm kalmıştı. Ben seçilir seçilmez bölge milletvekili olarak da bu kalan kısımla ilgili inceleme ve girişimlerde bulundum."



Esgin devamında da şu açıklamada bulundu:

"Çalışmalar hızla ilerliyor. 230 km geçen süreçte tamamlandı. Kalan 196 km'lik yolun önce İzmir -Akhisar bölümü bitirildi. Şimdi de kalan Akhisar - Karacabey yolunda ekiplerimiz neredeyse 24 saat tam vardiya olarak çalışıyor. Amacımız önümüzdeki Kurban Bayramı'na bu yolu yetiştirmek. Çünkü bayramlarda bu yol Türkiye'nin en yoğun olduğu riskli yol durumunda. Ramazan Bayramı'nda İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ile bu yolda incelemelerde bulunduk. Yoğunluk had safhada idi. Hem İzmir hem Çanakkale trafiği buradan veriliyor. 'Otobanı Kurban Bayramı'na yetiştirebilir miyiz?' dedik ve yüzde 94'ü tamamlanan yolun görüşmelerimiz neticesinde yetişme durumu ortaya çıktı."

 

 Esgin proje ile ilgili son olarak da şunu söyledi:

"Neticede Bursa Batı Kavşağı - Balıkesir Kuzey arasındaki 97 kilometrelik otoyol, 3,4 kilometrelik bağlantı yolu ve Balıkesir Kuzey Kavşağı ile Akhisar Kavşağı arasındaki 87 kilometrelik otoyol ile 5,6 kilometrelik bağlantı yolu ile beraber kalan kısmı planlanan 29 Ekim tarihinden önce eğer ki, olağanüstü bir durumla karşılaşmazsak, Kurban Bayramı'na yetiştirip, tatilcilerimiz için hizmete açmayı hedefliyoruz."                 



Dr. Esgin bu projenin mimarı olarak da Ulaştırma eski Bakanı ve eski Başbakan ile İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Binali Yıldırım'ı gösterdi:
"Binali Bey sayesinde Bursamızın yanı sıra İstanbul halkı da büyük bir yatırıma daha kavuşmuş oluyor. Hayırlı, uğurlu olsun."

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları