28 Mart 2020 - Cumartesi

Bilim Kurulu'na göre daha 'pik' seviyesine ulaşmadık!

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 2 dk.
844 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

Haftalardır inanılmaz derecede bir bilgi kirliliğiyle karşı karşıyayız. Hele ki "evde kal" kuralından dolayı benim gibi vaktinin büyük bölümünü TV haber kanallarıyla, sosyal medyada yer alan paylaşım ve sağlık sitelerindeki makalelerle geçiren birisi için bir süre sonra hangisine inanacağınızı şaşırıyorsunuz. Hatta bazen bilim adamı diye bildiğimiz konunun uzman doktarlarının birbirine tezat içeren tespit ve değerlendirmeleri de kafalarımızı hepten karıştırıyor.

 

Örneğin en basiti şu soruda bile daha ortak kanaata varılmış değil.

 

"Bu virüs havada ne kadar asılı kalıyor?"

 

3 saat diyen de var, 5 saat diyen de. 1 metrede havada asılı duruyor diyen de 3 metre havada asılı kalıyor diyen de...

 

İşte böyle bilgi karmaşasının yaşandığı belirsizlik ortamında bana güven veren bi kaç bilim adamı var. Prof. Dr. Tevfik Özlü de bunlardan biri.

 

"Neden bana güven veriyor?" derseniz.

 

Öncelikle Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Mart ayının başında kurduğu 26 kişilik Bilim Kurulu Üyesi'nden biri. Ayrıca Karadeniz Teknik Üniversitesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı ve bizim Bursa'yla da yakından bağlantısı var. Çünkü Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları