05 Nisan 2021 - Pazartesi

İyi Parti İl Başkanı Türkoğlu da havadis16’da idi…

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 5 dk.
1014 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

İyi Parti il Başkanı Selçuk Türkoğlu’nu yıllardır tanırım. Çalışkandır. Nereye giderse gitsin oraya hareketlilik getirir ve mutlak surette sesini duyurur. Şunun şurasında İyi Parti’nin başına geçeli 6 ay oldu olmadı, Bursa’daki muhalefet boşluğunu anında doldurdu.

 

 

Selçuk Türkoğlu geçen hafta, yanında gazeteci büyüğümüz Basın ve Medya’dan Sorumlu il Başkan Yardımcısı İbrahim Erdoğan, Gençlik Kolları Başkanı Can  Altınsoyve Osmangazi  İlçe Yönetiminden Aytaç Cihan’la yeni yerimde ziyarete geldi.

 

Kendisiyle yerel ve genel siyaseti konuştuk.

“Tek vatan, tek devlet, tek millet ve tek bayrak” ilkesinde  ve bazı  değerlendirmelerde hem fikir olduk.Tabii siyasi bakış açımız  farklı olduğu için özellikle de Alinur Aktaş’ın icraatları konusunda karşılıklı sertleşmemize rağmen, genelde nükteden eleştirilerini inceden inceye  gösterdi.

 

Söze gülerek“Ben aslen Ayhan Salman’ı tercih ediyordum”diye başladı.

Sonra da” Beni partilerin iç işleri, dengeleri ilgilendirmez,şahsi ve özel meselelerini de siyaset malzemesi yapmam.Bukonuda Akepe’nin İl Başkanı Davut Bey’le de mutabıkız” dedi ve ekledi:

“Beni Bursa iyi yönetiliyor mu?Ülkem  iyi yönetiliyor mu?” o ilgilendirir. Ama Bursam da , ülkemde ne yazık ki hiç iyi yönetilmiyor. Siyasette tek kale maç oynanıyor. Sloganımız bu “tek kale oynanan maçı bitireceğiz”.Zatensiz de görüyorsunuz. İyi Parti  ve Genel Başkanımız Meral Akşener’e yönelik bir teveccüh söz konusu.Biz iyi gidiyoruz.Türkiye’de  önceden 2 kutuplu siyaset vardı. İyi Parti bu 2 kutbu bozdu. Milletin önüne alternatif koydu.”

Devamında da şunları söyledi:

“İyi Parti kurulmadan önce Akepe’liler kessen CHP’ye, CHP’liler de AKP’ye gitmiyordu.Ama şimdi her iki taraftan da bize geliyorlar.Daha çok da Akepe’den. İktidar partisi eriyor. Çünkü kendisiyle çelişiyor, temiz siyaset vaadi ve 3 Y ile iktidara  geldi, ama görüyorsunuz  hepsi var. İstanbul Sözleşmesi’ni imzalayan bu iktidar değil miydi? Şimdi kendi imzaladığı anlaşmayı iptal ediyor”

Türkoğlu’na  HDP ile ittifaka  devam edip etmeyeceklerini sordum.


Şu cevabı verdi:

“HDP bizim ortağımız değil.Hatta yerel seçimlerde HDP bizim aday gösterdiğimiz her yerde aday gösterdi.Balıkesir’i  HDP yüzünden kaybettik. Biz CHP’nin de ortağı değiliz. Seçim öncesi ittifaktı. İttifakları da biz değil bu iktidar getirdi. Biz  güçlendirilmiş parlamenter sistemi savunuyoruz. Bu sistemi kim savunuyorsa onunla beraber oluruz. Ayrıca, TBMM’deki yasa tasarılarına, soru önergelerine ve  gensorulara bakarsanız bizim  CHP ile hareket etmediğimizi, hatta pek çok konuda Akepe’yedestek verdiğimizi de görürsünüz”.


Türkoğlu, muhalefetin görevinin denetlemek olduğunu da söyledi: 

“Şu anki iktidar hesap verebileceklerine inanmıyor o yüzden de sürekli hata üstüne hata yapıyorlar.Muhalefetingörevi denetlemek, kamu adına hesap sormak. Ben de şimdi soruyorum.Ey Alinur Başkan, 3.5 yıldır Bursa’ya söz verdin de ne yaptın?”

İşte bu noktada Selçuk Türkoğlu’nu tut tutabilirsen:


“Bir yılda trafiği rahatlatırım dedin, bir yılda  daha da işkence haline getirdin.Ortak akılla yönetim dedin, kentin hangi kanaat önderlerinden hangi STK’larından bilgi ve değerlendirme aldın? Hiç kimseden.  Alın size Yunuseliörneği. Kentin  genelinin kabul etmediği, onay vermediği, içine sindiremediği Yunuseli Projesi’nde ısrar ediyor, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na devrederek işin içinden çıkmaya çalıştı. Bu millet bakana değil sana oy verdi.Timsah Arena’nın kafasını gelir gelmez tamamlayacaktı. Ama hala tamamlayamadı. Aynı şekilde Terminal-Kent Meydanı raylı sisteminin yer altından Osmangazi Metro İstasyonu'na bağlanacağını müjdelemişti mesela.Bu da yalan çıktı. Şu anda yer üstünden yapılmaya çalışılıyor. Yine Bursa'nın simgelerinden Kozahan'ın zemin çalışmalarında, otantik taşları söktürerek yerine, ‘beton dökme' parkelerini kullanmaya kalktı. Biz bu rezilliği kamuoyuna açıklamasaydık, o parkeleri döşeyecekti.  “Deneme yapıyorduk” diyerek zemini tekrar arnavutkaldırımlı taşlarla döşeyerek aslına döndürmek zorunda kaldı. Nüfusu 50 binin altında olan İznik, Orhaneli, Harmancık, Büyükorhan ve Keles ilçeleri, ‘sakin şehir' olacaktı. O kadar sakin oldular ki, buralara en küçük bir yatırım bile yapılmadı.”


Türkoğlu’na;

“Haksızlık ettiğini, yol ve kavşak düzenlemesi yapıldığını, Acemler trafiğini rahatlatmak için geceli gündüzlü çalışıldığını, Kapalıçarşı çevresinde tarihi yapıları gün ışığına çıkarma projesinin bile son 50 yılın en büyük projelerinden biri olduğunu söylememe, Başkanın daha önünde 3 yılı olduğunu ve bu süreyi yatırımlarla değerlendireceği”babındaki uzun savunmama rağmen bana da sitem ederek”Hiç taraflı davranma, elini vicdanına koy. Akepe’liler bile  benim bu söylediklerimden daha fazlasını dile getiriyorlar. Eğer sen hala savunuyorsan vebal altında kalırsın. Bu saate kadar söz verdiğini yapamayan, bundan sonra hiçbir şey yapamaz. Geçmiş olsun.Bursa büyük zaman kaybetti ve kaybetmeye de devam ediyor” Diye konuştu. 
 



 

Ben yine de önümüzdeki 3 yıl için ümidimi koruyorum. AK Parti , elinde kalan tek büyükşehiri kaptırmamak için bu kente yatırım üstüne yatırım yapacak.Daha kaybedilen hiçbir şey yok!..

Maç bitmiş değil…

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları