30 Kasım 2021 - Salı

En başarılı ilçe belediye başkanları içinde ilk 3’te Bursa da var!

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 4 dk.
666 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

Yerel seçimlerin üzerinden 2.5 yıl geçti. Kaldı 2.5 yıl. Bu dönemin belediye başkanları maalesef bir önceki belediye başkanlarına göre şanssızlar. Çünkü göreve gelir gelmez kendilerini önce pandemi ve akabinde de büyük bir ekonomik kriz içinde boğuşurken buldular.

Dolayısıyla bu dönem diğer alışılmış dönemlerden farklı olduğu için kendilerinden büyük projeler yapmalarını ve seçim beyannamelerinde verdikleri o sözleri yerine getirmelerini istemek pek maddi açıdan siyaseten akıllıca değil.

Hatta kimi siyasi yorumculara göre mevcudu korumaları, rutin belediye hizmetlerini yapmaları bile günümüz şartlarında yeterli.

Ancak yine de bu süreçte kendilerini diğerlerinin içinden ayırt edip farklılıklarını gösteren belediye başkanlarımız da yok değil…

En son örneğini Sonar ortaya koydu. Sonar Araştırma Şirketi’nin dönemsel olarak yaptığı başarılı belediye başkanları araştırmasında, ilçeler bazında ilk 3’te Bursa’dan 2 belediye yer aldı.

Biri İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban diğeri de Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar.

                                     ******                               ******                               ******

Sonar Araştırma Şirketi’nin, Ankara, İstanbul ve İzmir dışındaki büyükşehirlerde yapmış olduğu “ilçe belediyelerinin çalışmalarına yönelik memnuniyet” anketinde;

Türkiye’nin en başarılı ilçe belediye başkanlarında ilk sırada Manisa’nın Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu geldi. CHP’li Belediye Başkanı Besim Dutlulu’nun seçmeni nezdindeki memnuniyet oranı yüzde 71.4 çıktı.

Türkiye’nin en başarılı ilçe belediye başkanları sıralamasında Dutlulu’yu, bizim Bursa’dan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban yüzde 68.6 ile ikinci sırada izlerken, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da yüzde 67.3’le Türkiye’nin en başarılı 3. İlçe belediye başkanı oldu.

Manisa’nın Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu 31 Mart seçimlerinde yüzde 55,41 oy alırken, aynı tarihte Alper Taban yüzde 63.5, Mustafa Dündar da yüzde 50.5’le belediye başkanı seçilmişlerdi.

Yeni yapılan araştırma da gösteriyor ki, her 3 belediye başkanı böylesine sıkıntılı süreçte 2.5 yıl önceki oy oranlarının üstüne çıkarak rutinin üzerinde iyi bir performans sergilemişler.

Demek ki şartların olumsuzluklarına rağmen de istenilirse olabiliyormuş!..

 

LODOSUN VURACAĞI GÜNLER ÖNCESİNDEN BELLİ İDİ

Gelişen teknoloji ile beraber artık 15 günlük, bir aylık, hatta 6 aya kadar meteorolojik verilerden hava tahminlerini rahatlıkla alabiliyoruz.

Genelde de bu tahminler tutuyor.

Da…

Biz neden hala bu tahminler doğrultusunda alınacak en basit önlemleri almakta gecikiyoruz anlamış değilim.

Örneğin her kış mevsimi yoğun kar yağışının vuracağı ve don olayının olacağı iller açıklanırken ve bu iller için meteoroloji turuncu, kırmızı alarm verirken, okullarımız hep öğrenciler, öğretmenler evden sabah çıktıktan birkaç saat sonra tatil edilir, ya da ertesi gün.

Gecikmiş tatil durumu krizini bugünlerde de yaşıyoruz.

Meteoroloji yurdun batı kısımlarını pazar gününden bu yana etkisi altına alan lodos uyarısını günler öncesinden yaptığı ve pazar günü bu uyarıyı turuncuya çıkardığı halde okullarımız pazartesi günü tatil edilmedi ve hem bilanço çok ağır oldu hem de öğrencilerimiz için gün zorlu geçti.

Milli Eğitim Bakanlığı tatili ancak iki gün sonra lodosun etkisinin bir gün öncesine göre nispeten azaldığı gün yani Salı günü akıl edebildi.

Gecikmiş bir uygulama da olsa buna da şükür!..

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları