04 Temmuz 2020 - Cumartesi

AK Parti Bursa'da hiçbir dönem böyle bir "erozyon" yaşanmamıştı!

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 2 dk.
780 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

Bursa'da pandemi öncesinde yani mart ayında genel görüntü şu idi:

 

Genel Merkez mevcut İl Başkanı Ayhan Salman ile yeniden kongrelere gitme eğiliminde idi. Daha önce de yazmıştım. Çünkü İl Başkanı Ayhan Salman başkanlığındaki teşkilatlar, milletvekilleri ve belediye başkanları Ankara'ya tam bir birlik ve beraberlik görüntüsü veriyordu.

 

Çünkü, Bursa'dan hiçbir şikayet ve problem, kavga Ankara'ya aksettirilmiyordu. Bursa Koordinatörü Muhammet Balta da üst yönetimle tam bir uyum içinde idi. Adeta güllük, gülistanlık bir Bursa vardı. Ayhan Salman'da bu görüntüyü iyi kullandı.Kestel, Nilüfer ve İnegöl ilçe başkanları görevden alınıp, yerlerine yeni isimler getirildi. Göreve geldiğinden bu yana tartışmaların odağında kalan Kadın Kolları Başkanı Gülten Kapıcıoğlu'nun da istifa ederek, Büyükşehir Belediyesi'ne geçiş yapması ellerini rahatlatmıştı. Yerine ataması yapılan Emel Gözükaradurmaz, kadın kolları için isabetli bir seçimdi.

 

Kongre takvimi işlerken Genel Merkez'in kararı tüm yurtta olduğu gibi önce 17 ilçenin tamamında büyük bir değişim ve yenilenme idi. Ardından il yönetiminde de büyük bir değişim isteniyordu. Bu seferki yönetimlerde eski partililerden de ağırlıklı isimlerin bulunması, genç ile kadın kontenjanının arttırılması şart koşuluyordu.

 

Tabii, partinin üst yönetimi bu şekilde gayet uyumlu bir görüntü veriyordu ama, ya aşağısı?

 

İşte bu noktada büyük bir kopukluk vardı. Teşkilatlar, taban ve halk ayağı yoktu. Yani binanın çatısı sağlamdı, su akıtmıyordu. Ama alt katı, temeli yoktu.Tabii mevcut yönetim için bu önemli değildi!

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları