04 Ocak 2020 - Cumartesi

Bu tezkere referandumdan çıkar mıydı?

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 2 dk.
1499 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

Eğer önümüzdeki pazar günü "Libya'ya asker gönderelim mi, göndermeyelim mi?" sorusu için bir halk oylamasına gidilse idi, sandıktan yüzde 50+1'in üzerinde "hayır" oyu çıkma ihtimali yüzde 80'lerde idi. Ama bu soru milletvekillerine soruldu ve 325 oyla "evet gönderelim" cevabı çıktı.

 

Elbette öyle körü körüne "Libya'da ne işimiz var? diyenlerden değilim.

 

Çünkü ABD, Fransa, Rusya orada bulunuyorsa Türkiye'nin de orada olması gerekiyor. Öncelikle 400 yıllık bir Osmanlı Devleti'nin kara parçası olmasının ortaya çıkardığı tarihsel, kültürel ve siyasi bağı var. Sonra 27 Kasım tarihinde Libya Ulusal Hükümeti ile yaptığımız Doğu Akdeniz Mutabakatı var ki, Libya'daki hükümetin bekası doğrudan bizim anlaşmamızın bekasıyla örtüşüyor. Ayrıca yeniden dizayn edilen Ortadoğu için bizim masada her anlamda bulunmamız şart. Türkiye'nin güvenliğinin de Akdeniz sınırlarında Libya'dan başladığı tarihsel sürecini de unutmamak gerekiyor.

 

Ancak, Libya meselesinde kamuoyunun belli kaygıları, endişeleri, önyargıları, bilinmeyen çok denklemli soruları ve Ortadoğu halklarının arkamızdan hançerleme gibi tarihsel hafızası var.

 

İşte tüm bu realiteye karşılık, milletçe "Ya askerimiz orada küresel savaşın tarafı haline gelirse?"endişesini taşıyoruz.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları