28 Ekim 2020 - Çarşamba

CHP’ye transfer olmadı, AK Parti’den kaçırtıldı

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 4 dk.
927 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

Dün Bursa siyaseti bir istifa ile çalkalandı. Eğer bu istifa geçmiş yıllarda olsa idi, Cumhurbaşkanı Erdoğan bunun hesabını mutlaka teşkilatlardan sorardı.

 

2 yıl öncesine kadar AK Parti’nin siyasi kulvarında rakipleri yoktu. Şimdi hem kendi içinden 2 yeni partinin çıkmış olması, hem de İYİ Parti başta olmak üzere diğer muhalefet  partilerinin yükselişe geçmesi iktidar partisi için merkezin artık çok da rahat olmadığının göstergesi.

 

Ve bu risk, son yapılan kamuoyu anketlerinde de seçmen nezdinde kendini gösteriyor. AK Parti, 2001’den bu yana ilk defa kan kaybediyor. Üye sayısında da düşme olduğu iddiaları mevcut.

 

AK Parti Genel Başkanlığı 81 ilde üye kayıt kampanyasını bu yüzden başlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da teşkilatları sık sık uyarıyor:

 

“Bir tek üyeyi kaybetme lüksümüz yok."

 

 

Bu uyarıya rağmen, AK Parti’de dün bir istifa gerçekleşti. Sadece istifa olsa yine iyi.

 

Mudanya Belediye Meclis Üyesi, İlçe eski Kadın Kolları Başkanı Neslihan İşbilen Erdeniz, AK Parti’den istifa etmekle kalmayıp, ana muhalefet partisi CHP’ye geçti.

 

Benim bildiğim AK Parti siyasi tarihinde Bursa’da ilk defa iktidar partisinden CHP’ye üst düzeyde bir geçiş gerçekleşti. Bu bile partinin içinde bulunduğu sıkıntılı durumu anlatmaya yeter de artar.

 

Zira;

 

Mudanya eski ilçe Kadın Kolları Başkanı Neslihan İşbilen Erdeniz, son bir yıldır kendi partisi içinden türlü tehdit, hakaret ve asılsız iddiaların odağında kaldı. Şahsına yönelik saldırılara ilave olarak eşinin twİtter hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik paylaşım yaptığı iddiaları ortaya atılmış, o da eşinin hesabının başkaları tarafından ele geçirildiğini söyleyerek bunları yalanlamıştı. Bunun üzerine istifası istenmiş, ancak o sadece Kadın Kolları Başkanlığını bırakmıştı.

 

Ama saldırılar sona ermeyince, dün AK Parti Genel Merkezi’ni de rahatsız eden bu geçişi gerçekleştirdi. Yeni partisi CHP’de rozeti Mudanya ilçe Başkanlığı’nda CHP PM Üyesi  Hakkı Suha Okay takarken, bunu bir transfer olarak nitelendirmiş. Oysa bu transfer değil basbayağı  AK Parti’den yıldırma, kaçırtma, siyaset yapma hakkı tanımama, bezdirme...

 

Bu sıradan bir geçiş değil.

 

AK Parti’nin neferleri, ilçe başkanları bir taraftan kapı kapı dolaşıp partiye üye yapmaya çalışırken, partiye üst düzeyde emeği geçmiş birinin, bu Neslihan olabilir ya da bir başkası, CHP’ye geçmesi hakikaten siyaseten hiç iyi olmadı.

 

Parti tabanında dün yönetime müthiş bir tepki vardı.

 

Denilen o ki:

 

“AK Parti’den CHP’ye geçiş, CHP’nin başarısı değil, AK Parti’nin başarısıdır. Eskiden diğer partilerden, CHP’den bize geçerlerdi. Şimdi herkesi kaçırtıyorlar. DEVA’ya, Gelecek Partisi’ne, İyi Parti'ye tamam da CHP gerçekten iyi olmadı. Bunu da gördük.”

 

Dedim ya, eskiden olsa bunun bir faturası mutlaka kesilirdi…

 

Ama şimdi…

 

Partilileri yok sayarak, küstürerek, dar alanda siyaset yapmaya çalışılan bir yönetim anlayışına Bursa daha ne kadar devam edecek?

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları