29 Temmuz 2020 - Çarşamba

Biraz da futbol... Başarısızlığın faturasını başkana kesmek doğru mu?

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 2 dk.
1078 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

Futboldan teknik açıdan hiç anlamam, ama söz konusu Bursaspor olunca her Bursalı gibi ben de az buçuk siyasi ve toplumsal açıdan değerlendirme kabiliyetine ve hakkına sahibim diye düşünüyorum.

 

Sonuçta futbol toplumun yüzde 49'u için bir fanatizim. Moral, heyecan, tutkuyla bağlanma, sahiplenme, birlik ve beraberlik gücünün sahada vücut bulması. Ne verirsen onu alırsın. Takımını yalnız bırakırsan boynun bükük olur, tutarsan, kentinle beraber marka değerin ve coşkun artar.

 

İşte bu açıdan baktığımda pazar günü kader maçı olan Adana Demirspor karşılaşmasında 4-1 yenilgi ile kente ikinci defa TFF 1. Lig'de devam sonucu ile dönmesi tüm Bursa olarak hepimizi derinden sarstı. Adana, tüm sezon boyunca olduğu gibi o günde takımı için siyasetçisinden, iş dünyasına, taraftarından bürokratına kadar kenetlenmiş bir görüntü verdi. Adana'nın bu görüntüsü, tribünde en üst düzeyde temsil edilmesi, Bursaspor'un şu son 13 aydaki "yalnız takım" görüntüsünü tescilledi...

 

Birincisi, Adanalı olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in o gün tüm işini gücünü bırakıp tribünde kentinin takımını yalnız bırakmayarak yerini almış olması. İkincisi ise maç esnasında sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarıyla takımının taraftarlarına güç, kuvvet ve moral takviyesi vermesi idi, özellikle daha ilk twitinde Bursa'ya öyle bir siyaseten üst çalım attık ki, Bursa bu anlamda o kadar siyasetçi ismine rağmen boynu bükükleri oynadı.

 

Dedi ki:

 

"Adana sıcağında ŞİMŞEK ÇAKIYOR. Yaz sıcağında ŞİMŞEK NASIL ÇAKAR" diye merak edenler Adana Demirspor'a baksın".

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları