25 Kasım 2021 - Perşembe

Suuçtu Şelalesi bu yıl rekor kırdı!..

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 5 dk.
431 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

Bursa’nın yerleşik halkı olarak genelde yanı başımızdaki ya da çevremizdeki tarihi ve doğal güzelliklerin farkında değiliz. Ya bilmiyoruz ya da önemsemiyoruz. Ama dışarıdan gelenler bu güzellikleri bizden daha iyi biliyorlar. Ve de doyasıya tadını çıkarıyorlar.

Hatta yurt dışından gelen yabancı turistler, özellikle de Araplar inanın bizim Bursa’nın tüm doğal güzelliklerini bizden daha iyi benimsemiş durumdalar.

Tercih edilen bu eşsiz güzelliklerin başında da Mustafakemalpaşa ilçesindeki Suuçtu Şelalesi geliyor.

Geçtiğimiz hafta Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar’ı ziyaret ettiğimde kendisi de söyledi:

“Pandemi sonrası Suuçtu Şelalesi yerli ve yabancı ziyaretçi akına uğradı. Hani derler ya tüm zamanların rekoru diye. Biz de ilk defa böyle rekor kırdık. Hafta sonu 10 binleri görürken, hafta içi 6 bin ziyaretçi sayısına ulaştık.”

Başkan Kanar hafta sonu günlük bin 500’ü aşan araç girişinin yaşandığını söylerken gülümsüyordu. Çünkü bu kadar giriş –çıkış ilçenin ekonomik durumuna da olumlu yansıyor.

 Dedi ki:

“Temmuz başı ile Eylül başı inanın ilçemiz içinde, merkezde büyük bir araç ve insan yoğunluğu yaşadık. Yerli ve yabancı turist akını tabii ki esnafımıza, çiftçimize ve köylümüze yaradı. Pandemi sonrası ilçe halkımız bu yoğunluktan moral buldu.”

                                         *****                                *****                         *****

Suuçtu Şelalesi ilçe merkezine 17 km uzaklıkta bulunuyor.  Kayın, meşe ve çam ağaçları arasında saklanmış eşsiz güzellikte doğal bir park. Fay hattının çökmesi ile oluşmuş ve suyu 38 metre yükseklikten dökülüyor.

Normalde Orman Bakanlığı Doğa Koruma Müdürlüğü’ne bağlı. Mehmet Kanar belediye başkanı olunca bu bölgeyi kentin turizmine kazandırmak amacıyla 20 yıllığına kiralamış.
Mevcut doğal güzelliği tahrip etmeden yürüyüş parkurları, bisiklet yolları, piknik alanları, yeme ve içme mekanları, seyir tepesi gibi sosyal donatılarla yeniden düzenleyerek, daha kullanılır hale getirmiş.

Sadece yaz aylarında tercih edilmiyor. 4 mevsim ayrı güzelliği var. Hele hele sonbahardaki  renk cümbüşü, kış aylarındaki o  saf beyazlığıyla gelin gibi süzülen bir park mevcut. Daha çok bu aylarda belgesel ve fotoğraf çekimi için sanatseverlerin akın ettiğini de belirtmeliyim.   

Başkan Kanar’ın dediği gibi şimdi burası hem ilçenin hem de Bursa’nın ve tabii ki ülkemizin turizm destinasyonunda cazibe merkezi haline gelirken, önemli gelir kaynaklarından birini oluşturuyor.

Neticede, içinde bulunduğumuz mevsimde hafta sonunu kültürel gezi ile geçirmek isteyenler için gerçekten gidip görülmesi gereken yer…

11 AYDA 251 KADIN ÖLDÜRÜLDÜ

Kadına yönelik şiddet sadece bizim ülkemizin sorunu değil. Tüm dünyada gelişmiş ülkelerde dahi kadına yönelik şiddet toplumsal sorun olarak yer alıyor. Peki bizde durum ne?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açıklamasına göre 1 Ocak’tan 15 Kasım tarihine kadar toplam 251 kadın öldürüldü. Geçen yıl bu sayının 268 olduğunu söyleyen Bakan Soylu’nun şu sözleri ise hakikaten sorunun ne kadar vahim olduğunu belirtiyor:
“Bu yıl bu sayının üstünde olacağımız görülüyor. Testere dişi gibi inişli çıkışlı bir grafik var, batılı ülkelerde de böyle”.

 Öldürülen kadın sayısı her geçen hafta, ay ve yıl artıyor mu? Yoksa medya olarak bu cinayetlere fazla yer verildiği için farkındalık mı yaratıyor?

KADEM: TÜM TOPLUMLARIN ORTAK SORUNU

Sanırım her ikisi de. İşte bu cinayetlerin artık toplumsal olarak hem zihnimizde hem de gönlümüzde açtığı yaradan dolayı dün “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” daha bir içi dolu dolu farkındalık yaratan etkinliklerle geçti. Başta hükümet olmak üzere pek çok kadın kuruluşu düzenlediği etkinlikle kadınlara yönelik şiddete tepki gösterdi.
KADEM Bursa Şubesi de dün düzenlediği etkinlikte “Sevgi ile şiddet yan yana gelmez, kendini kandırma” sloganıyla farkındalık yarattı. Çok sayıda kadının katıldığı Bursa Temsilciliği binasında gerçekleşen basın açıklamasında kadına yönelik saldırıların tüm toplumların ortak sorunu olduğu belirtilerek, aslında insanlık suçu olduğu vurgusu yer aldı.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları