17 Haziran 2020 - Çarşamba

Piyasa malı maske ve dezenfektanlar ne kadar koruyucu?

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 2 dk.
866 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

Korkulan oldu. Normal hayata dönüşle beraber virüs de kendini vaka sayılarındaki artışla göstermeye başladı. Bursa'nın da aralarında bulunduğu 44 ilde maskesiz sokağa çıkma yasağı geldi. Maskesiz sokağa çıkmanın cezası en yüksek hızdan radara yakalanma cezasının tam iki katından biraz fazla.

 

3 bin 150 Tl.

 

Da...

 

Zorunlu olan bu maskeler ile neredeyse su gibi kullandığımız şu dezenfektanlar ne kadar koruyucu?

 

Zira ortalık çeşit çeşit maske ve el temizliğine dair dezenfektandan geçilmiyor. Piyasada bildiğimiz tele bezlerinden yapılan ve marketlerde, eczanelerde bir liraya satılan tek katlı maskelerden tutun da, iki katlı, üç katlı maskeler olduğu gibi, dikişli dikişsiz maskeler, sentetik jarse kumaştan tutun da pamuklu kumaşa kadar, cerrahi maskelerden nano maskelere ve ultrasonik maskelere kadar pek çok yüz maskesi bulunuyor. Üstelik "virüs geçirmez" diyerek bildiğimiz bu ince ve kolayca yırtılabilir kumaştan yapılma maskeleri öyle fahiş fiyatlardan satıyorlar ki, kim ne tutturursa...

 

Ne kumaş özelliğinde ne de fiyat aralığında hiçbir standart yok. Meydan fırsatçılara kalmış diyebilirim.

 

Geçenlerde bir TV haber kanalında izledim.

 

TV kanallarında pek çok tartışma programına çıkan bir bilim adamı hocamız, bir keresinde canlı yayında şu bizim marketlerde bir liradan satışa sunulan beyaz tele bezinden yapılan tek katlı maskeyi eline alıp, üzerine su dökmüştü. Ve su alttan akarak gitmişti.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları