15 Ocak 2020 - Çarşamba

İlber Hoca "O Hoca'ya" durup dururken neden şimdi çaktı?

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 2 dk.
1526 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

Ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı Hoca tam 12 yıl önce İngiltere Kraliçesi Elizabeth'in Bursa'da Yeşil Türbe ziyareti için dedi ki:

 

"Bir Kuran dinlemek istemiş. Bu mutlaka tesadüfen bir şey değil bu bizim seçimimiz de değil. O zamanki Bursa Valisi Şahabettin tutup oraya kendi arkadaşını seçti. İlahiyat Fakültesi hocası diye. Ben hayatımda bu kadar kötü Kur'an okuyan, tövbe estağfurullah, bir garip makam filan yok bize hiç uymuyor... Ve ekşidi Kraliçe'nin suratı onu bile belli etmedi. Böyle bir gaf yapıldı yani."

 

Hafta sonu katıldığı TV programında 12 yıldır sakladığı, ama rahatsızlık duyduğu bu anekdotu anlatırken de şunu özellikle vurguladı:

 

"Kayda geçirilmesini istiyorum."

 

2 gündür tüm Türkiye'nin konuştuğu bu açıklamalar nitekim öyle bir kayda geçti ki, "FETÖ kumpası mı?" olarak hafızalara da kazındı.

 

Ortaylı'nın FETÖ'den tutuklanan eski Bursa Valisi Şehabettin Harput'un arkadaşı dediği o Kur'an okuyan hoca, dönemin Bursa İl Müftüsü Prof. Dr. Emin Ay'dan başkası değil.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları