07 Temmuz 2022 - Perşembe

Resmi açıklama yapılmazsa bu “kirlilik” devam eder!

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 3 dk.
247 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

Cumartesi gününden bu yana Bursa “Cumhurbaşkanı Erdoğan neden Bursa programını iptal etti?” sorusunun cevabını arıyor. Aynen Ak Partili Ali İhsan Yavuz’un siyasi literatürümüze soktuğu “hiçbir şey olmasa bile kesinlikle bir şey oldu ama biz fark edemedik” sözünde olduğu gibi…

O gün Bursa’ya gelişine 2 saat kala, Ankara’da Külliye’de bir şeyler oldu ama ne?

Hiç kimse fark edemedi, hiç kimse bir şey anlamadı.

Mesleğimiz gereği biliriz;

Cumhurbaşkanı programları öyle kolay kolay iptal edilmez. Çok önemli son dakika gelişmeleri olmalı ki iptal edilsin. Hele ki Cumhurbaşkanı önem verdiği Bursa’da miting iptalini son dakikaya bırakmaz…

Ak Parti İl Başkanı Davut Gürkan’ın bana söylediğine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO Zirvesi için gittiği Madrit’ten döner dönmez asgari ücreti iyileştirme görüşmelerine katıldı ve yorgun düştü. Bana gelen bilgiye göre de bu yorgunluğa ve halsizliğe belindeki fıtık da eklenince doktorları Bursa’ya gitmesine izin vermedi.

Bunlar şifaen söylenenler. Ortada resmi ağızlardan yapılan net resmi açıklama yok.

**** ****

Nedense bu gerekçe pek inandırıcı gelmedi.

 

Deniliyor ki:

“Eğer söylenildiği gibi ciddi bir rahatsızlık olsa idi bu mutlaka ulusal basına yansır ve ülkenin gündemine otururdu. Başka bir şey var”.(Allah’tan ciddi bir rahatsızlık yaşanmadı)

Son 3 gündür pek çok iddialar , gerekçeler dile getiriliyor. Hani derler ya ağzı olan konuşuyor diye…

Yok, Cumhurbaşkanı Erdoğan açılış ve yatırımlar listesini zayıf bulmuş, yok Gökdere Meydanı’ndaki mitinge katılımın az olacağı istihbaratını almış, yok Büyükşehir Belediye Başkanına kızmış…

Mış,mış.

Twitterda trend topik bile oldu.

**** ****

Bana göre bunların hiç biri doğru değil…

Zira polemik yaratmaya yönelik değerlendirmeler. Siyasi mantıkla örtüşmüyor.

Ama şu bir gerçek ki Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bursa mitingini iptal etmesi AK Parti ‘lilerde hayal kırıklığı yaratmanın ötesinde ortaya atılan iddialar nedeniyle siyaseten büyük zarar verdi.

Son 3 gündür müthiş bir bilgi kirliliği var.

O yüzden AK Parti Genel Merkezi bir an evvel bu kaotik durumu ortadan kaldırmak için yazılı bir açıklama ile Bursa mitinginin iptal gerekçesini açıklamalı. AK Parti ve belediyeler program iptalinden kaynaklanan haksız ithamlardan kurtulsun.

Gerçekten Cumhurbaşkanı yorgun idiyse ise, gerçekten hasta idiyse resmi ağızdan açıklansın.

Açıklansın ki konuşan ağızlar sussun. AK Partililerin ve Bursalıların bunu bilmeye hakkı var…

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları