08 Şubat 2021 - Pazartesi

AK Parti'nin yeni yürütmesi de tam beklenildiği gibi…

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 5 dk.
883 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

AK Parti Bursa teşkilatlarında merakla beklenen il yönetiminin  seçilmesinin ardından bu sefer gözler il yürütme kuruluna çevrilmişti. Bir haftadır “Yürütmede kimler olacak?”sorusu parti kulislerinin en önemli gündem maddesiydi.

 

Dün bu sorunun da cevabı alındı.

 

Öncelikle şu küçük değerlendirmeyi yapmak isterim.

 

Bu anlamda parti kulislerinin iyi sınav verdiğini söylemeliyim. Zira 19 yıllık kesintisiz  iktidar döneminde partililer artık bu konuda da iyi bir tecrübe sahibi oldular. Ve tabii AK Parti kulislerini iyi takip eden biz gazeteciler de öyle… İsimlerden niyet okumada başarılı olduğumuzu dünkü yürütme kurulu açıklandığında gördük. Tahminlerin geneli tuttu…

 

Zira;

 

Kulislerde  bir haftadır  konuşulan isimlerin yüzde 80’i birkaç sürpriz  isim dışında Davut Gürkan’ın  A takımında yerlerini aldılar.

 

Siyasi ve Hukuki işler Başkanlığı için Avukat Mustafa Yavuz’un, Tanıtım ve Medya Başkanlığı için bir dönem önce de aynı görevde bulunan Sinan Kahraman’ın, Sosyal İşler Başkanlığı’na Kevser Öztürk’ün, AR-GE Başkanlığı’na Setenay Yüksel Olguner’in getirilmesine ve yine bunanla beraber yürütmeye Cemile Yiğit’in, Mustafa Yıldırım’ın ve Ufuk Ay’ın girmesine kesin gözüyle bakılıyordu.

 

Bir çokları için Teşkilat Başkanlığı’na getirilen Kamil Bayramiç sürpriz isim olsa da, İl Başkanı Davut Gürkan’ın yakın çevresindekiler için hiç de sürpriz değildi.

 

 

İl Yürütme Kurulu’nun tam listesini  www.ritimhaber.com sitesinden öğrenebilirsiniz.

 

YÜRÜTMEYE GİRDİKLERİNİ SALONDA ÖĞRENDİLER

 

Bu arada dünkü tanıtıma gelince;

 

Merinos AKKM Hüdavendigar Salonu’nda yapılan il yönetimi ve yürütme kurulu tanıtımına başta Milletvekilleri Osman Mesten, Emine Yavuz Gözgeç, Refik Özen, Ahmet Kılıç ve Atilla Ödünç  ile Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş olmak üzere, il yönetiminin tamamı katıldı.

 

 

Milletvekilleri adına Emine Yavuz Gözgeç’in ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın  konuşmalarının ardından kürsüye gelen İl Başkanı Davut Gürkan önce il yönetimini  kısa özgeçmişleriyle ekranda tek tek tanıttı. Ardından 14 kişilik Başkanlık Divanı’nı açıkladı.

 

 

Yürütmeye girenlerin çoğu tahmin etmekle beraber başkan açıkladığında listede olduklarını öğrendiler.

 

İl Yönetiminin profilini çıkaracak olursak;

 

 

-Yönetimin geneli bir kaçı dışında partililer tarafından bilinen ve daha önceki dönemlerde parti teşkilat kademelerinde çalışmış kişiler,

 

-İlk defa siyaset arenasına AK Parti’de başlayan 4 yeni isim var,

 

 

-50 kişilik il yönetiminin 13’ünü kadın oluştururken,( kadın oranı yüzde 26 ile TBMM’deki kadın oranını geçmiş durumda), 12’si gençlik kolları teşkilatlarından,

 

 

-14 kişilik il yürütme kurulunun 3’ü kadın.

 

-Bu yönetimin bir farklılığı da tahsil oranının yüksekliği, 50 kişinin 41’i üniversite mezunu, takip ettiğim kadarıyla da 4’ü de yüksek lisans.

 

 

-Listede her meslek gurubu gözetildiği gibi, doğudan batıya, kuzeyden güneye, hatta sınır dışında Balkan ve Rumeli bölgesine kadar demografik yapı dengesi de özenle kurulmuş. Başkanın söylediğine göre bu yapıdan 22 kişi var.

 

-Ve yine son olarak,  ekrana yansıyan kısa CV’lerine baktığımızda her bir yöneticinin en az bir ve 2 STK’da temsilci olduğunu görebiliyoruz.

 

Kısacası Davut Gürkan’la başlayan yeni değişim hareketinde AK Parti yönetimi teşkilattan, kamuoyundan teşkilat ağırlıklı, nitelikli, kapsayıcı ve denge listesi olarak tam  not alırken, dün açıklanan il yürütme kurulu da bu bağlamda göz doldurdu diyebilirim.

 

HEPİMİZİ DERİNDEN ÜZDÜ

 

Bu arada, pazartesi öğlen toprağa verdiğimiz gazeteci arkadaşımız Türkan Genç’in de anısına salonda  kırmızı karanfillerle bezenmiş bir fotoğrafına yer verilmiş olması da hepimizi duygulandırdı.

 

Bursa basınının tanınmış emekçisi Türkan Genç’in ani kaybı hepimizi derinden sarstı. Doğrusu hasta olduğunu  ailesi dışında bilen yoktu. Dün öğrendik ki amansız hastalık onun için de tam bir sürpriz olmuş.

 

En son yazısını 12 Ocak’ta yazmış. Zaten hastaneye yatıp, ameliyat olması da bu tarihten sonrasına rastlıyor. Hepimizin sevdiği dürüst, temiz ve hanımefendi biriydi. Kendisine Allah’tan Rahmet, ailesine , yakınlarına sabır diliyorum. Bursa basınımızın başı sağ olsun.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları