16 Kasım 2020 - Pazartesi

AK Parti'de eski ilçe başkanları temayülde ne dedi?

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 5 dk.
841 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

AK Parti'de Ayhan Salman’ın yerine yeni il başkanı arayışlarında hafta sonu yapılan temayül tamamlandı. Pek çok grupların birer ikişer isimlerinin yazıldığı, söylendiği temayülde kimlerin ismi çıktı, derseniz, elbette sonuçları bilmiyoruz ama kulislerde öne çıkan isimler şunlardı:
 

“Mustafa Sayılgan, Murat Demir, Gökay Bilir, Mustafa Yıldırım, Mustafa Yavuz, Tahsin Kara, Tuncay Kiraz, İsmail Aydın, Ali Yılmaz, Davut Gürkan, Ali Ömeroğlu, Önder Matlı ve tabii Ayhan Salman.”
 

Önceki gün yazdım. Ayhan Salman’ın görevden alınma kararına rağmen il yönetiminden ısrarla yeniden isim çıkarma çabası “beyhude”nin ötesinde siyaset bilmeme, bu isme ve kendilerine de zarar verme çalışmasından başka bir durum değil…
 

Nitekim pazar günü temayülde görüşlerine başvurulan eski ilçe başkanlarının bire bir yaptıkları görüşmelerde Bursa’nın mevcut siyasi profili bir kere daha net olarak ortaya kondu.

 




Görüşme sonrasında birkaç isim ile görüştüm.
 

Genel olarak şu değerlendirmelerde bulundular:
 

“Bursa son 3 yıl öncesine kadar partimize en büyük desteği sağlayan il idi. Evet, şu anda da elimizdeki en büyük şehir, ama oylarımızda büyük düşüş var. Kıl payı CHP’ye kaptırmaktan kurtardık. 400 binlerdeki fark oldu 40 bin. Vatandaşın partimizden eli ayağı kesildi, eskiler dışlandı, birlik ve beraberlik kalmadı. Dar çerçevede politika yapıldı, belediyeler, ilçeler arasında ayrışmalar oldu. Milletvekilleriyle büyükşehir belediye başkanı ve birkaç belediye başkanıyla il başkanının arasının iyi olması yukarıda bir anlam ifade edebilir, ama burada etmiyor. Bursa’nın çektiği karede yalnız Ayhan Salman yok, il koordinatörü de resmin diğer parçası oldu. İlk defa bir il koordinatörü parti içinde büyük tepki topladı.”
 

İlçe başkanları kendilerine sorulan “nasıl toparlanır?”ın cevabını da şöyle verdiler:


“Cumhurbaşkanımız ekonomi, hukuk ve demokraside 2002’deki gibi bir seferberlik ilan etti. Bize de burada düşen bu seferberliğe adım uyduracak teşkilatları yeniden ayağa kaldıracak, herkesi kucaklayacak, belli kesimin il başkanı olmayacak, belediyelerin emri altına girmeyecek, bürokrasiye teslim olmayacak, geçmişle geleceği kucaklayacak, halkla bütünleşecek, partimizi toplumun her alanında temsil edecek bir il başkanı lazım. “
 

İlçe başkanları görüşmede şu uyarıyı da yaptılar:


“Eğer biz Cumhurbaşkanımızın başlattığı seferberlik sürecini Bursa’da eş zamanlı götüremezsek, Mustafa Bozbey’e hayırlı olsun. Ama biz CHP’li belediye ile yönetilmek istemiyoruz. Bu parti bizim, biz ev sahibiyiz, bizim verdiğimiz mücadele bu vebalin altına girmemek içindir. Şimdi vebal sizlerin üzerinde. Bursa’yı layıkıyla kucaklayacak, temsil edecek bir il başkanı arayışında önümüze çıkan fırsatı iyi değerlendiremezsek, Cumhurbaşkanımızın da, partililerimizin de, bizlerin de, bize oy veren halkımızın da bugüne kadar yaptığı emekleri, destekleri boşa çıkarırsınız.”
 

ALİ YILMAZ’IN ARKASINDA TAM DURDULAR

 




Eski ilçe başkanlarıyla yapılan görüşmelerde diğer partililere sordukları soruyu da sordular:
 

“İsim verebilir misiniz?..” 
 

İşte bu noktada Osmangazi eski ilçe Başkanı Ali Yılmaz’ın ismi bir kere daha öne çıktı.
 

Zira;
 

Partinin eski isimlerinden olması, Milli Görüş çizgisinden gelmesi, başarılarıyla hala teşkilatların sevdiği saydığı, Sedat Yalçın’ın başkanlığında il başkan yardımcısı olarak çalışması, ardından Osmangazi’de ilçe başkanlığı yapması ki, gayet başarılı bir dönem geçirdiğini söylemekte fayda var, STK’larla kurduğu iyi ilişkiler, kapısının herkese açık olması, eskilerle yenileri birleştirecek yapıda olması haliyle ismini hem tabanda hem Ankara nezdinde ön plana çıkarıyor.
 

Kaldı ki, uzun süredir yürüttüğü bu çalışmada adaylığını da saklamıyor. Eski ilçe başkanlarının, parti büyüklerinin de desteğini arkasına aldığı ifade edilen Ali Yılmaz’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çıkarılacak 3 aday içinde olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları