17 Mayıs 2021 - Pazartesi

Faruk Çelik Bursaspor kongresi için ne dedi?

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 4 dk.
579 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

Bakan Faruk Çelik, Bursaspor’un kurtuluş reçetesini 3 maddede açıkladı: “Bir, Bursaspor’un tahtası kapalı. Önce tahtasının açılması lazım ki, transfer yapabilsin. Hesap ortada. 80 milyon TL. ilk etapta önünü açar. Sıkı bir pazarlıkla bu 50-60 milyon TL’ye indirilebilir. Kalan 20 milyon TL de ilk etapta iyi bir imkan sağlar. 80 milyon lirayı cebine koyan gelsin aday olsun, kazansın.

 

 

Süper Lig’de 2010 yılında bu kente şampiyonluk sevinci yaşatan Bursaspor, tam 2 yıl önce bu dönemlerde düştüğü alt ligde tarihinin en kötü dönemlerini yaşıyor. Hem trilyonluk borç yükü, hem teknik ve sporcu kadrosunun yetersizliği, hem istikrarsız gel geç yönetimler yüzünden adeta can çekişiyor. Kentin dinamiklerinden de eski desteği alamayan Bursaspor,5 Haziran'daki olağan kongreye de maalesef böyle sıkıntılı ve bir o kadar da çalkantılı süreçle gidiyor.

Şimdilik 3 aday var.

Mevcut Başkan Erkan Kamat, Serdar Acarhoroz ve Emin Adanur’un desteklediği Hayrettin Gülgüler.

 

Merakla “hangisi Bursaspor’un yeni başkanı olacak?” sorusu dillendirilirken bana göre, asıl sorunun “Bursaspor nasıl kurtulur?” olması gerekiyor.

 

 

 

 

İşte bu noktada gözler her zamanki gibi eski bakanlardan Faruk Çelik’e çevriliyor. Zira Bursaspor ne zaman maddi ve yönetimsel kriz içine girse, ne zaman toplumsal desteği kaybetse, ne zaman bürokrasiye takılsa “Bakanım bizi kurtar” diyerek kapısı aşındırılıyor.

 

Çünkü, taraftarından iş adamlarına, aday adaylarından gazetecisine kadar Bursaspor sevdalısı olsun olmasın ,bu kentte yaşayan herkes çok iyi biliyor ki, Faruk Çelik her daim Bursaspor’un arkasında.

 

“KİŞİLERİN DEĞİL, BURSASPOR’UN ARKASINDAYIM”

Bu yüzden her kongre öncesinde olduğu gibi bu süreçte de Faruk Çelik’in ismi çok geçiyor. Dün kendisini aradım ve “Bu kadar isminiz geçiyor, bir de durumu sizden öğrenmek istedim” dedim.

İlk olarak dedi ki:

“Ben bu kentte siyaset yaptığım ve Urfa’da olduğum dönemlerde de hep Bursaspor’un yanında oldum. Benim için o, bu değil Bursaspor vardır. Ben her zaman Bursaspor’a veren olmuşumdur, üzerinde de hiçbir hesabım yoktur. Yönetime talip olanlar gelir görüşürüm. Onlar benden yönetim için ne isim isterler, ne de ben onlara isim anlamında talepkar olurum. Bugün de öyle.”

 

Bakan Faruk Çelik, Bursaspor’un içinde bulunduğu sıkıntıdan kurtuluş reçetesini de şöyle açıkladı:

 

“Öncelikle konuya duygusal değil, akılcılıkla bakmak lazım. Ben şöyle iyi yönetim yaptım, ben böyle iyi yönetim yaptım, şu kadar para koyacağız, bu kadar kaynak yaratacağız, önümüzdeki sene şampiyon yapacağız gibi sürekli  taraftarın ve kamuoyunun artık ezberlediği sözler yerine doğrudan sorunları çözmeye yönelik akılcı doneler ortaya koymak gerekiyor. Şu anda Bursaspor’un en büyük problemi ne? Önünün kapalı olması değil mi?..”

 

 

 

 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları