21 Şubat 2019 - Perşembe

Aktaş’ın vefa yemeği yerini buldu!..

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 6 dk.
1143 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

Malum, 16 Nisan referandumu sonrası Türkiye her alanda bir değişim ve yenilenme içine girdi. Bu süreçte Cumhurbaşkanı Erdoğan metal yorgunluğu ve iktidar sarhoşluğu içinde bulunduğu gerekçesiyle AK Parti teşkilatlarında da yeniden yapılanma sürecini başlattı.

Bursa’da  da değişim  20 ay önce Ayhan salman’ın göreve getirilmesiyle başladı. Bursa AK Parti teşkilatlarında delegelerden tutun da mahalle başkanlarına, ilçe başkanlarından tutun da milletvekillerine ve son olarak da belediye başkan adaylarına kadar çok ciddi yeniden yapılanma ya gidildi. Süreçte eski isimler gitti yerlerine yeni, yepyeni isimler geldi.

İşte Bursa teşkilatlarında özellikle  kuruluşundan bu yana yönetim kademelerinde görev almış hatırlı, hatırsız pek çok emeği geçen eski partililer noktasında  kamuoyuna da yansıyan “mesafeli duruş” söz konusu  olduğu yönünde bir takım  yakınmalar ve iddialar ortaya atıldı.

Kendini dışlanmış hisseden, unutulmaktan yakınan partililerin  gönlünü alma ve hatırlama görevi ise Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a kaldı. Partinin  kurucularından olduğu için kurumsal hafızasına sahip ve teşkilatların içinedn gelen Aktaş, bir süredir emeği geçen eski tanıdıklarını, dostlarını ya ziyaret ediyor, ya da onlarla toplu ve ya lokal bazda  toplantılarda bir araya geliyor.



Geçtiğimiz hafta içinde önce eski milletvekilleri ve ardından da  belediye başkanlarına yemek vererek projelerini anlatmış ve birlikte çalışacaklarını söylemişti.  Önceki gece de bu kapsamda Merinos AKKM’de çok güzel bir buluşma gerçekleşti. Partinin yönetim kademelerinde bulunmaş AK Partilileri vefa gecesinde biraraya getirerek yemek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ‘ın bir saate yakın konuşma performansı enerjikliği ve  içtenliği ile beğeni topladı.

 ********     ******* *******

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yemeğe İl Başkanı Ayhan Salman’la beraber katıldı. İkili tüm masaları gezerek, kendileri için ayrılan protokol yerine farklı masalarda partililerin  yanlarına oturmayı tercih etti.

Birlik ve beraberlik vurgusuyla başladığı konuşmasında  amacının 15 ay sonra yeniden büyükşehir belediye başkanı adayı gösterilemekten ziyade kendisine verilen bu onurlu ve büyük görevi hakkıyla yerine getirmek olduğunu söyleyen Aktaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kapısını da  sık sık Bursa proeleriyle çaldığını ve hatta çevresine kente verdiği önemi belirtme anlamında şu anekdotu anlattığını söyledi:

“Cumhurbaşkanımız Sayın Putin ile 55 dakika görüştü, bizimle 57 dakika. Demek ki Bursa’yı Putin’den daha fazla önemsiyor”.

Konuşmasının büyük bölümünü ulaşım  başta olmak üzere vizyoner projelerine ayıran Aktaş’ın son cümlesi ise şöyleydi:

“Hiç birimiz vazgeçilmez değiliz, küslükleri, kırgınlıkları kenara bırakacağız. Bana kırılanlarınız varsa, helallik istiyorum, benim hiçbir  kompleksim yok. Tek derdim çalışmak ve bu kente hizmet etmek. Sizlerin başını öne eğdirmemek. 31 Mart’a kadar hep birlikte çalışıp, Cumhur İttifakı olarak seçimleri kazanmak şu süreçte hepimizin ülkemizin bekası noktasında sorumululuğumuz”.

Partinin en eski isimlerinden olan ağbisi Nazım Çakmak protokol kuralları dışında Alinur Aktaş’tan sonra kürsüye çıkarak “Bizleri hatırlayıp, biraraya getirdiğiniz için size teşekkür ederiz. Kimsenin partisine küsme, darılma lüksü yok. Cumhur ititfakı ne için var. Ülkemizin bekası için. Biz ülkemizin bekası noktasında birlik ve beraberliğimizi koruyacağız, içimizde tartışacağız, kırılacağız belki ama dışarıda Bursa ve ülkemiz için bu birlikteliğe sahip çıkacağız.”diye başlayan  ve salondakilerin sık sık alkışlarıyla kesilen güzel bir konuşma yaptı.



Gecenin kapanış konuşmasını ise İl Başkanı Ayhan Salman yaptı. O’da daha ziyade birlik ve beraberlik teması üzerine konuştu.

Şu sözlerinin beğeni topladığını söyleyebilirim.

Hiç birinizin hiçbir davete ihtiyacı yok. Hangi teşkilattan içeri girerseniz girin oranın ev sahibisiniz.Nerede çalışmak isterseniz çalışabilirsiniz.Hedrefimiz 18’de 18 yapmak”

Tesadüf bu ya, toplantıdan 2 saat önce YSK takvimine göre belediye başkan adayı ve belediye meclis üyeleri listeleri ilçe seçim kurullarına verildiği için, masalardaki tek gündem  listeler idi. “Kim girmiş, kim girmemiş, sürpriz isimler ve başkan adaylarının A takımını oluşturan sürpriz isimler kimler?”

Neticede  bu yemek hedefine ulaştı diyebilirim. Hatırlanmak anlamında Aktaş’ın  jesti yerini buldu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları