12 Aralık 2023 - Salı

Bozbey sahaya indi, AK Parti kartları yeniden karmalı…

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 6 dk.
91 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

Beğenirsiniz, beğenmezsiniz ama kabul edin ki, Mustafa Bozbey ismi artık Bursa’nın siyasi bir markası. CHP’deki değişim sonrası “aday olacak, olmayacak, aday gösterilecek, gösterilmeyecek” denilirken, öğleden sonra parti il binasında muhteşem bir gövde gösterisiyle adaylığını resmileştirdi.

İzdiham derecesinde kalabalığa sahne olması siyaseten iddiasını ortaya koyarken, sloganını da “Bursa’da bir şey değişecek, her şey güzelleşecek” olarak belirleyen Mustafa Bozbey için ilk etapta şu değerlendirmeyi yapmamda fayda var.

AK Parti içinden kendini siyaseten bilgiç görenler diyor ki, “İttifak dağıldı, AK Parti kimi gösterirse göstersin, adayı kazanır. Bozbey’in hiç şansı yok”.

Külliyen yalan. Ayağı yere basmayan, siyasi egonun tavan yaptığı, basit kahvehane sözleri…

Aksine Bozbey’in bu dönem şansı var ve yarışa bir adım önde başlıyor. Çünkü o artık ittifak üstü bir aday. İyi Parti seçmeni de tabanı da biliyor ki, kendi adayları kim olursa olsun bir Bozbey etmeyecek. Oylarını boşa atmak istemeyecekler.

Ayrıca, AK Parti otoriterleri ne kadar farkında bilmiyorum ama belirteyim ki, İyi Parti’de Meral Akşener’in ve genel merkezin tutarsız tavırlarından dolayı Bursa’da seçmen nezdinde hüsrana uğradığı için AK Parti karşısında yerelde gayr-ı resmi Millet İttifakı ‘Bozbey’ ismi etrafında kenetlenmeye başladı. 

Sözün özü, AK Parti ancak güçlü bir adayla Bozbey’in önüne geçebilir…

……                       ……

BAŞKAN IŞIK’A GÖRE GÜRSU’DA ADAY BOLLUĞUNUN CEVABI

 

Gürsu, AK Parti’nin oy depolarından biri.

2019 seçimlerinde AK Parti’nin adayı Mustafa Işık yüzde 62,74 oyla belediye başkanı seçilirken, CHP’nin adayı Funda Türkcoş Pekiner kullanılan oyların yarısını yüzde 32,53’ünü alabildi.

2023 genel seçimlerinde de Cumhur İttifakı yüzde 66 ile oy oranını arttırırken, Millet İttifakı yüzde 22,28 oyda kaldı.

Yani geçerli 60 bin oyun sadece 9 bin 150’si CHP’nin. Anlayacağınız bir dönem özellikle 90’lı yıllarda Alevi yurttaşlar nedeniyle sol tandanslı adayların güçlü olduğu bu ilçe artık sağın sarsılmaz kalesi.

Bu dönemde de tam 10 aday adayı belediye başkanı olabilmek için ilçe başkanlığına başvuru yaptı.

Ben önceki yazımda (İşte AK Parti’nin belediye başkan aday adayları….) AK Parti’nin aday adaylarının başvurusunu ilçe ilçe aktarırken Gürsu için;

Yine 2 dönemdir belediye başkanlığı yapan Mustafa Işık’ın kulislerde yeni dönemde aday gösterilmeyeceğine yönelik söylentilerin ağırlık kazanması sonucu….” diye aday adayı çokluğuna dair bir cümle kullanmıştım.

O yüzden Başkan Mustafa Işık görev döneminde yaptıklarını anlatan sabahki basın buluşmasında beni kapıda daha görür görmez sitemle karışık hemen “Abla, yazın bana dokundu. Bu kadar aday adayı olması benim yeniden aday gösterilmeyeceğimle alakalı değil, Gürsu’nun Bursa’nın parlayan yıldızı olmasından. Biz marka değerini yükselttik.” dedi.

……                    ……

Nitekim, bu değerlendirme tamamen parti içindeki söylentilerdi. Yazılarımı uzun süredir takip edenler bilirler, ben Mustafa Işık’ı en başarılı belediye başkanları arasında görüyorum.

Tek eksiği yaptıklarının Gürsu sınırları içinde kalmasıydı. Bursa’ya anlatmakta, tanıtmakta biraz gecikti.

Ama yine de duyumlarıma göre ilçe bazında yapılan anketlerde karnesi çok iyi.

Başkan Işık’ı ve eşi Sümeyye Hanım’ı partinin ilk kuruluş yıllarından beri tanırım. Kendi hallerinde düzgün ailedir. Siyasetin magazin kısmında, öyle delikli kuruşlara tamahta hiç adları çıkmadı.

Hatta;

Makamında öldürülen bir önceki merhum Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız’dan sonra omuzlarına belediye başkanlığı yüklendiğinde personelin maaşlarını ödeyemediği için evini satıp belediye kasasına borç verdiğini, bugün Bursa’nın turizm merkezlerinden biri haline gelen Adrenalin Parkı’nın pandemi döneminde ahşap kamelyalarının yapımında marangoz olarak çalıştığını söylersem ne demek istediğimi anlayacaksınız sanırım…

…..           …..

Basın mensuplarının yoğun katılımının yanı sıra AK Parti ilçe teşkilatının da katıldığı icraatın içinden buluşmasında Başkan Işık, merhum Cüneyt Yıldız’ın öldürülmesinden sonra belediye meclisi içinden partisinin aday göstermesiyle başkanlık koltuğuna oturduğu o ilk dönemi çıraklık, bu dönemi kalfalık olarak adlandırdı ve yeniden göreve talip olduğunu “Ustalık dönemine hazırım” sözleriyle açıkladı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları