05 Ağustos 2022 - Cuma

Bakmayın bu anketlere, seçmenin ilk tercihi yine AK Parti!..

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 5 dk.
166 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

Son 6 ay içinde açıklanan kamuoyu araştırmalarına göre, önümüzdeki ilk seçimde iktidar el değiştiriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan kaybediyor, Parlamentoda Cumhur ittifakı muhalefete düşüyor. üstünlüğü Millet İttifakı alıyor.

Yine bu araştırmalara göre;

AK Parti yüzde 29-31 bandında;

CHP yüzde 26-28;

İYİ Parti yüzde 14-15;

HDP yüzde 10-11;

MHP yüzde 7-8;

DEVA yüzde 2-3;

Gelecek yüzde 1-1.5’larda…

 

Öyle ki, bazı araştırmalarda İYİ Parti yüzde 20’lerde, MHP’de yüzde 4’lerde gösteriliyor.

*****                    *****

Yıllardır mesleğim gereği siyaseti yakından takip ederim. Dönem dönem de aktif olarak yer aldım.

Sürekli sahadayım. Hem de AK Parti’nin bakanlarından, milletvekillerinden, il ve ilçe başkanlarından, yöneticilerinden daha çok!..

Bakkala sorarım, öğretmene sorarım, markette alışveriş yapan müşteriye sorarım, taksiciye sorarım, esnafa sorarım, çaycıya sorarım, kapıcıya sorarım, komşuma sorarım, fabrika işçisine sorarım, belediye çalışanına sorarım, kamyon şoförüne sorarım, benzin istasyonundaki pompacıya, evlere temizliğe giden kadına sorarım…

Çünkü bu kitle AK Parti ve MHP seçmeni…

İşadamına sormam, üniversite hocasına sormam, üniversiteli gence sormam, doktora, mühendise, mimara, veterinere sormam, sayfiye kentlerindeki öğretmen emeklilerine sormam. Bizim Yüksel Baysal gibi gazeteci arkadaşlara hiç sormam. Bizim Mustafa’ya da sormam. O’nu da Baysal zehirledi.

Çünkü bu kitle zaten oldum olası AK Parti karşıtı. Türkiye’nin ekonomik ve demokratik gelişiminin neredeyse Türkiye Cumhuriyeti döneminde pik yaptığı 2007-2011 arası bile bırakın oy vermeyi , söylemlerinde taktir etmeyenler hele ki şu krizli dönemde vurun abalıya misali…

Dikkat edin en çok onların sesi çıkıyor…

*****                        *****

Diyeceğim o ki, siz bakmayın anketlere. Külliyen yanıltıcı…Vatandaş ta yanıltıyor, çünkü kızıyor.

Evet bir taraftan döviz kurundaki dalgalanma, diğer taraftan enflasyonun özellikle gıda da neredeyse üç haneli rakamlara dayanması, asgari ücret ile emekli maaşlarının arttırılmasına rağmen zamların da aynı oranda artması vatandaşın belini büküyor.

İçerisi ateş pahası ama dışarısı ateşten gömlek. Güneydeki savaş, kuzeye sıçradı. Batıya sıçraması an meselesi. Ve Türkiye küresel anlamda bu savaşların tarafı yerine 3. konumda “uzlaşıcı” görevinde.

Şimdi ben size sahanın durumunu söyleyeyim. İnsanlar daha doğrusu AK Parti seçmeni, dikkat edin teşkilatı ve ya tabanı değil,2002’den bu yana oy veren merkezdeki seçmen, AK Parti’ye kızıyor hem de çok. Oy vermeyeceğim diyerek söyleniyor. Kime oy verirsin dendiğinde de  “İYİ Parti ile başlıyor” diğerlerini sıralıyor.

Çünkü daha önceden AK Parti’nin alternatifi yoktu, şimdi birden fazla…

Ama…

Bu AK Parti’ye oy vermeyeceği anlamına hiç gelmiyor. AK Parti’nin dışında arafta bekliyor. Çünkü kızsa da hala Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan beklentisi var, umudu var. “Yaparsa yine Erdoğan yapar” diyor.

Dışarıdaki savaş tamtamlarına bakıyor ”Değişim zamanı değil” diyor.

Sırf Cumhurbaşkanı Erdoğan’a duyduğu vefadan ve umuttan dolayı da, halkla bağlantısını çoktan koparmış olan AK Parti’ye sırtını dönse de, benim gördüğüm ve edindiğim izlenim ”ekonomik durumun biraz düzelmesi durumunda” gidip yine oyunu yine AK Parti’ye verecek olması…

Ve ayrıca, MHP’nin yüzde 4’lerde, 5’lerde ya da 7’lerde gösterilmesine de bakmayın.

MHP’nin ölüsü bile 7.

Ki, milliyetçilik akımlarının Avrupa siyasetinde bile pirim yaptığı bir dönemde MHP yüzde 10’un altına asla düşmez…

Bir kere AK Parti seçmeni buna müsaade etmez!..

Yani diyeceğim o ki, seçmenin yine ilk tercihi yozlaşmasına, halktan kopmasına, içine kapanmasına ve kötü yönetim tarzına rağmen yine AK Parti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları