15 Temmuz 2020 - Çarşamba

Hiç olmazsa bugün protokol uygulaması yapmasaydınız...

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 2 dk.
953 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

15 Temmuz, hafızalarımıza ve tarih sayfalarına FETÖ destekli, bazı general ve askerlerin içinde olduğu vatan hainlerinin "kanlı darbe girişimi" olarak geçti ama, bu demokrasiyi hedef alan basit bir darbenin çok ötesinde tam bir işgal girişimi idi. Her 10 yılda bir darbe ve muhtıralara alışık olan Türkiye Cumhuriyeti'nin hiçbir ferdi ne 1960 ne de 1980 askeri darbesinde, 15 Temmuz gecesinde olduğu gibi darbecilerin açık hedefinde olmamıştı.

 

Kurtuluş Savaşı'nda bile TBMM'ye tek bir bomba atılmamıştı, ama o gece tam 3 bomba atıldı, 30 kişi yaralandı. Amaç TBMM'yi ele geçirerek milli iradeyi gasp etmek ve halkın direnişini kırmaktı.

 

Başarılı olamadılar.

 

Cumhurbaşkanı'ndan milletvekillerine, polisinden vatandaşına kadar bu millet, yurdun her bir karış toprağında tek yürek oldu ve o gece ülkesine, milletine, demokrasiye yapılan bu hain kanlı saldırıya geçit vermedi. Sokaklarda göğsünü namlulara siper etti, üzerine gelen tankların altına yattı, bir tek mermi atmadan canıyla bu saldırıyı püskürttü.

 

Tam 251 şehit verdik.

 

 

Çanakkale Ruhu yeniden canlandı dendi ya aynen buydu. Eğer o gece ülkemizi işgalden kurtarmak için gökteki yıldızların sökülmesi gerekseydi, hiç kimsenin şüphesi olmasın bu gözü kara millet, Allah'ın verdiği o cesaretle yıldızlara bile elini atardı!

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları