25 Şubat 2020 - Salı

Merak ediyorum, Bursa olarak hazır mıyız?

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 2 dk.
999 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

Bir taraftan doğudan batıya kadar bir deprem fırtınasının içine girdik. Beşik gibi sallanıp duruyoruz. Diğer taraftan en güçlü devletlerin dahi korktuğu ve önüne geçemediği 'korona virüs' salgını İran'dan sonra Irak'a da sıçradı.

 

Peki, her ikisinden de kaçış olmadığına göre bir gazeteci olarak merak ediyorum ve bilgilendirilmek istiyorum. Bursa ölçeğinde hazırlıklı mıyız?

 

Bursa Valiliği'nin koordinatörlüğünde olası deprem ve salgın hastalık için ön bir çalışma yapıldı mı? Yoksa yapılıyor mu? Ya da yapılacak mı?

 

Evet, İçişleri Bakanlığı'nın koordinasyonunda Sağlık Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Elazığ ve ardından Van depremlerindeki hızlı refleksi ve sonrasında yaptıkları çalışmalar deprem sonrası yaraların sarılması açısından büyük gelişme.

 

De...

 

Kabul etmek gerekir ki, bu bölgelerdeki risk alanı hemen hemen yüz km. ile sınırlı idi. Uzmanların 7 ve ötesi büyüklüğünde her an olabilir diye bekledikleri büyük Marmara depreminde risk alanı daha geniş coğrafyayı kapsayacağı için devletin buraya vereceği destek, bir Elazığ'daki gibi güçlü olamayacağından hareketle Bursa olarak kendi kendimize yetebilecek güç ve yetenekte miyiz?

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları