27 Temmuz 2023 - Perşembe

Bu parkın Türkiye’de bile başka benzeri yok!..

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 5 dk.
309 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

Genel seçimleri tamamladık. Sırada yerel seçimler var. Belediyeler şimdiden tanıtım atağına geçtiler. Basın mensubu olarak son 10 gündür gördüklerimizi sizlerle paylaşıyoruz.

İlk olarak Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır’ın fırıncıların 200 gramını 7.5 liradan sattığı ekmeğe inat 400 gramını 1 liradan satma hususundaki mücadelesine tanık olduk. Çataltepe mevkiindeki buğday tarlalarındaki hasata katıldık.

Ardından Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın yeşil Bursa’yı Yıldırım’da geri getirme çabasında Cumalıkızık’ta sadece ilçesine değil Bursa’ya kazandırdığı 100 dönümlük Kent Parkı’nda idik.

Yine akabinde Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde sessiz sedasız gerçekleştirdiği ve Bursa’yı hem konut hem de yol anlamında rahatlatacak kentsel dönüşüm projelerini gezme fırsatı elde ettik.

Kente nefes aldıracak ve değer katan projelere dün de Osmangazi Belediyesi’nin Hamitler’de hizmete soktuğu Macera Bursa Parkı eklendi.

BÖYLE BİR KOMPLEKS PARK DAHA YOK

Başkan Mustafa Dündar’ın tanıtımını yaptığı ve basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği Macera Parkı’nı size kısaca nasıl anlatsam bilmiyorum,  mutlaka gidip görmeniz lazım.

Hele ki çocuklarınız, torunlarınız var ise AVM’lerdeki o bildiğimiz küçük çaplı oyun parkları yerine kesinlikle buraya gitmelisiniz.  Park sadece çocuklara hitap etmiyor, büyükler için de tam anlamıyla görsel şov sunuyor.

Park, 50 dönüm arazi üzerine kurulu. Hamitler’in tepesinde olduğu için orada bulunanların anlattığına göre bu yaz gecelerinde esintiden durmak mümkün değilmiş. Macera Bursa Parkı içinde öncelikle kır kahvesi, yürüyüş parkurları, çocuk oyun ve egzersiz alanları, doğal dokuya uygun kır mobilyaları, hatıra fotoğrafı çektirmek isteyenler için rengarenk çiçeklerden bezenmiş özel bir alan bulunuyor.

 

Parkı ayrıcalıklı kılan özelliğin başında Masal Bahçesi geliyor.  Masal kitapları ile çizgi film karakterlerinin 24 ayrı noktada canlandırıldığı bu alanda aynı zamanda her bir tema kendi hikayesini,   masalını canlı dinleme olanağı da sunuyor.

Biz büyükler bile bu alana hayran kaldık. Hele ki bizim çocukluğumuzun Taş Devri, Keloğlan, Pembe Panter, Temel Reis ve Külkedisi karakterlerini öyle karşımızda kendi hikayelerinin dekoru içinde görmek hem şaşırttı, hem de sevindirdi. Her birimiz karakterlerle fotoğraf çektirme yarışına girdik diyebilirim.

 ADRENALİN SEVENLER İÇİN TAM YERİ

Parkta bir de Adrenalin Parkı diye ayrı bir bölüm var. Tabii adrenalinle aram pek iyi olmadığı için buradaki tırmanma duvarı, ip parkuru ve Zipline ilgimi çekmedi. Ama arkadaşlarım bu heyecanı yaşadılar.

10 bin metrekareden oluşan burası bildiğim kadarıyla Bursa’da da bir ilk.

Yine içeride Bahar Bahçesi adı altında ayı yogi, kaplumbağa, karınca gibi hayvan objelerinin de yer aldığı 53 çeşit ve değişik renkte 245 bin bitki var.

İçeri girdiğinizde peyzajla tasarım harikasına dönüşen rengarenk bahçe size sanki bambaşka bir yerdeymişsiniz hissini veriyor.

Dedim ya böyle bir güzelliği ben size nasıl anlatayım. İnan ki burasının değil Bursa’da Türkiye’de böyle bir başka örneği yok. Gidip, görmemek büyük eksiklik…

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları