16 Aralık 2020 - Çarşamba

AK Parti, Bursa'da sahayı muhalefete bıraktı!..

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 5 dk.
796 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

Gördüler ortalık boş, peş peşe çıktılar meydana. Biri sağdan biri soldan vuruyor…
 

Önce sağdan:

 

Dün İYİ Parti il Başkanı Selçuk Türkoğlu, partilileriyle Yenişehir’e giderek, 6 yıl önce dönemin Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün “büyük yatırım hayırlı olsun” sözleriyle müjdelediği ama temeli bile atılmamış olan Otomotiv Test Merkezi’nin kurulacağı boş arazide eylem yaptı.
 

Selçuk Türkoğlu tam bir saha adamı. Sokağın nabzını iyi tutuyor, boş durmuyor, araştırıyor, bulduğu boşlukları da iyi dolduruyor. Basında da nasıl daha fazla yer alacağını iyi biliyor. Sendika başkanlığındaki eylemlerinden aldığı tecrübesini dün bu boş arazide de konuşturdu.
 

Cebinden çıkardığı makası partililerin ellerine tutuşturup, sözde test merkezinin açılışını yaptı. Yetmedi ortaya attığı bir masanın üzerine oyuncak otomobilleri koyarak yarıştırdı.
 

Dikkat edin dünkü ve bugünkü haber bültenlerinde bu görüntüler vardı. Toplantısını şova dönüştürmeseydi,  basındaki ve tabii ki kamuoyundaki etkisi bu kadar görünür olmayacaktı.
 

Ve iktidar partisini sözünü tutmamakla, halkı yanıltmakla suçladı.


****
 

Dün ardından CHP İl Başkanı İsmet Karaca çıktı kameralara konuştu. Bursalıların yanıltıldığını söyledi.
 

İlk önce Sağlık Bakanlığı’nın koronavirüsten ölüm vakalarını hala net olarak açıklamadığını, gizlediğini ve Bursa’da ölüm sayılarının katlandığını iddia etti.

 


 

Sonra da hükümetin iki gün önce açıkladığı ‘Esnafa Destek Paketi’ için;
 

 “Esnaf bırakın kirayı, elektriği, suyu ödemeyi, evine ekmek götüremez halde. Hükümet öncelikli olarak esnafa sahip çıktığını göstermek zorundadır.” dedi.

 

****

 

Siyaset sokakta yapılır, masa başında değil. Muhalefet ortaya bir iddia atıyor, sokağa çıkıyor, eylem yapıyor. Ya iktidar?
 

Hani iki gündür sosyal medyada “Bursa’da AK Parti’nin oy oranını yüzde 35’lerde olduğunu gösteren Avrasya Araştırma Merkezi’nin anketi dolaşıyor ya…”Anketin doğruluğunu, yanlışlığını tartışmayacağım ama görünen net bir durum var ki, Bursa eğer böyle devam ederse AK Parti bugün yalan denilen bu yüzde 35’leri bile mumla arar hale gelir.

 




Bursa AK Parti’nin 19 yıldır en güçlü olduğu büyükşehiri. Yerelde ve genelde iktidar, milletvekilli ve belediye başkanı olarak sayıca fazla. Ama bu sayısal çoğunluk maalesef son 3 yıldır sahaya yansımıyor. Yönetim boşluğu, eski ve yeni partili gibi saçma bir ayrım parti içinde ve parti dışında da sıkıntılara yol açtı. Hele ki şu pandemi döneminde en fazla sahada çalışması gereken teşkilatlar…
 

Uzun zamandır bu boşluğa dikkat çeken yazılar kaleme alıyorum. Hiç kimsenin şahsıyla sorunum yok, Siyasi tahlil yapıyorum, ortaya öneri koyuyorum. Çünkü bu parti Bursa’ya ve Türkiye’ye 19 yılda çok büyük hizmetlerde, yatırımlarda ve demokratik açılımlarda bulundu.  Evet iktidar partisi olarak ülke genelinde siyasi ve ekonomik bir sıkıntı mevcut. Ama Bursa genelin de altında bir erime içine girdi. İl ve ilçe başkanlıklarında, milletvekilliklerinde ve belediye başkanlıklarında yer yer yanlış aday tercihleri nedeniyle teşkilat, o eski güçlü pozisyonunu ve motivasyonunu yitirdi. Taban ve halktan kopuldu.
 

Dikkat edin, Bursa’da Cumhurbaşkanının doğrudan temsilcisi konumundaki il başkanı çıkıp da bugüne kadar AK Parti’nin yerelde ve genelde yaptığı hizmetleri, politikaları hangi sıklıkta ve nerede anlatabildi? Hangi yatırım projelerinin arkasında durdu? Kent adına hangi projeleri üretti? Muhalefetin hangi eleştirilerine, iddialarına çıkıp da cevap verdi?
 

Hiç kimse kusura bakmasın bu kentin iktidar partisinin yöneticileri ki birkaçı dışında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın millete hizmet yolunda yoldaşı olamadılar. O yüzden Bursa’daki temsilcisi güçlü bir irade ortaya koyamadığı için bugün koltuk yeni il başkanını bekliyor. (Demek ki haklıymışız)
 

Tabii yeni il başkanı belirleme süreci uzadıkça da sokağın nabzını tutmak, sokakta siyaset yapmak yukarıda örneğini verdiğim gibi İYİ Parti ile CHP’ye kalıyor. Umarım yeni il başkanı belirlenirken tüm bunlar dikkate alınır.
 

Yoksa…

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları