06 Nisan 2020 - Pazartesi

Bursa'da gizlenen hiçbir koronavirüs vakası yok!

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 2 dk.
1032 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

Gerek Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın her gün istisnasız toplumu bilgilendiren açıklamaları, gerek Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri doğrultusunda alınan önlemler salgın sürecini daha şeffaf kılıyor. Toplumda Bakan Koca'ya yönelik güven ve takdir duygusu artarken, sağlık personeline karşı da bir kenetlenmenin ve şükran duygusunun oluşmasına yol açıyor.

 

BETİMAR Araştırma Şirketi, virüs ülkemizde ilk görüldüğü hafta bir kamuoyu araştırması yapmıştı. O araştırmada "Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yı corono virüs ile mücadele kapsamında ne kadar başarılı buluyorsunuz?" sorusuna katılımcıların 89.42 "Başarılı buluyorum" cevabını vermişti. Aynı araştırma bir ay sonra şimdilerde yapılsa eminim bu oran yüzde 95'lere çıkacaktır.

 

Sürecin işin başından itibaren doğru bilgi akışıyla yönetilmesine rağmen yine de sosyal medya kaynaklı spekülasyonların önüne geçilemiyor. Bakanlığın açıkladığı verilerin gerçeği yansıtmadığından tutun da, hastanelerde sağlık personelinin ekipmana ulaşım zorluğundan, yoğun bakım ünitelerinin yetersizliğinden, test kitlerinin olmayışına kadar pek çok yalan yanlış bilgiler dolaşıyor.

 

Bursa da bunların içinde. Hele hele son birkaç gündür Bursa'nın ilçelerindeki vaka sayılarını gösteren tablolar ve veriler yayınlanıyor. Ölü sayısının arttığına dair çeşitli rakamların da özellikle WhatsApp gruplarında dolaştığını biliyoruz.

 

Dün Sağlık Müdürlüğü'nde idari görevde bulunan bir doktor arkadaşımla görüştüm.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları