SON DAKİKA
Hava Durumu

Köylülerden alınan paralar nereye gidiyor?

Yazının Giriş Tarihi: 06.01.2020 12:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.01.2020 12:12

Daha önce de yazdım. Lakin ben de artık işin içinden çıkamadım. En sonunda şu karara vardım:

 

Bu olayda birileri fena halde kandırılıyor, dolandırılıyor.

 

Nasıl mı?

 

Önce konuyu kısaca aktarayım.

 

Geçtiğimiz Temmuz ayında Ankara'da İçişleri Bakan Danışmanı Harun Akın'ı ziyaretimde Soğukpınar Köyü Muhtarı Mehmet Şirin'le karşılaştım. Kendisi Bakan Süleyman Soylu ile beraber AK Parti'ye geçen ekibin içinde yer alır. Sohbetimizde dağ köylülerini son derece üzen bir durumdan bahsetti:

 

"Biz dağ köylüleri olarak Uludağ'daki Milli Parklar sınırı içinde kalan kendi arazilerimize parayla giriş çıkış yapıyoruz. Günde birkaç defa geçiş yaptığımız oluyor ve her defasında para ödüyoruz. Bu devletin büyük bir ayıbı".

 

Soğukpınar Köyü ile beraber dağın yamaçlarındaki Kirazlı, Bağlı ve Süleymaniye köylerinin arazilerinin büyük bölümü, meraları Milli Park Bölgesi sınırları içinde kalıyor. Köylüler 1.5 yıl öncesine kadar hayvanlarını otlatmak veya tarlalarını ekip biçmek amacıyla paralı geçiş uygulamasının yapıldığı elektronik kapıdan özel izinle ücretsiz geçiş yapabiliyorlardı.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
Yükleniyor..
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.