09 Haziran 2020 - Salı

AK Parti'de değişim 12 Temmuz'da başlıyor!

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 2 dk.
826 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

"Değişim ve yenilenmelerin partisi olarak bilinen AK Parti'de" gözler yerel seçimlerin ardından başta İstanbul ve Ankara olmak üzere seçim yenilgisinin yaşandığı il ve ilçelerdeki teşkilat değişiklikleri ile olası bir Kabine değişimine çevrilmişti.

 

Akabinde yeni parti kurmak amacıyla kopuşların başladığı dönemde görevden almaların yaratacağı sancı dikkate alınarak, bu değişimin birkaç ay içinde başlayacak olan kongre sürecine bırakılması gibi bir teamül ortaya çıkmıştı.

 

Ancak tam ilçe kongrelerine başlanacağı Mart ayında corona salgını nedeniyle hem kongreler askıya alınmış, hem de Kabine değişikliği rafa kalkmıştı.

 

İşte salgın hastalık riskinin azalmaya ve hayatın normale dönmeye başlamasıyla birlikte siyaset de kızıştı ve değişim çalışmalarına yeniden başlandı.

 

AK Parti'nin önünde 3 kademeli bir değişim söz konusu. İlk değişim 12 Temmuz'da Meclis'te gerçekleşecek. Onu Kabine değişimi ve kongrelerle beraber teşkilat değişimleri takip edecek.

 

ÖNCE BAŞKANLIK DİVANI VE KOMİSYON SEÇİMLERİ VAR

 

Pandemi sonrası çalışmalarına 1 Haziran'da yeniden başlayan TBMM'de 12 Temmuz'da seçim var. Yasa gereği, 2+3 şeklinde 2 defa yapılacak Meclis seçimlerinde, 2. dönemi kapsayan 3 yıllık yönetim için 12 Temmuz'dan 5 gün önce TBMM Başkanlığına TBMM Başkan adaylarının isimlerinin bildirilmesi gerekiyor. Ardından 12 Temmuz tarihinde Meclis Başkanlık Divanı seçimleri yapılacak.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları