08 Ağustos 2021 - Pazar

Selden de medet umar hale geldik

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 4 dk.
557 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

Bursa’yı basan sel, keşke Antalya ve Milas’ı vursaydı ya…

Bilim adamlarının yıllardır uyardığı o iklim değişikliğini yaşadığımız bir gerçek. Bir tarafta kavurucu sıcaklıklar, kuruyan göller ve dereler, diğer tarafta kutuplarda eriyen buz dağları.  Bir tarafta büyük orman yangınları, diğer tarafta sel baskınları.

Ne orman yangını bildiğimiz orman yangınlarına benziyor, ne de yağmurlar o bildiğimiz yağmurlara. Sadece Türkiye’de değil, komşumuz Yunanistan, Amerika’nın Kaliforniya ve İtalya başta olmak üzere dünyanın binlerce noktasında peş peşe çıkan önlenemeyen yangınlarla boğuşuluyor.

Küçüğü yok, ortası hiç yok. Felaket geldi mi, tam geliyor.

Toprağımızı, bitki örtümüzü, canlıları, ormanlarımızı ve doğamızı, evlerimizi, mallarımızı ve tabii ki her şeyden evvel canlarımızı kaybediyoruz.

Ve üstelik felaketleri durduramıyoruz.

Yangının biri söndürülüyor, diğer yerde bir başkası çıkıyor.

Daha 4 gün önce Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli,  ülkemizde 28 Ağustos’tan itibaren toplam 108 yangın çıktığını bunun, 98’inin kontrol altına alındığını ve 10’unda yangının devam ettiğini söylemişti.

Dün de yaptığı açıklamada 28 Ağustos’tan itibaren 223 yangın çıktığını, 217’sinin kontrol altına alındığını, 2 ilde 6 noktada yangının devam ettiğini söyledi.

Ve bu açıklamasının hemen ardından Muğla’nın Milas ve Köyceğiz’deki yangının, Aydın’a ulaştığını ve her iki bölgede yerleşim yerlerini tehdit ettiği haberleri geldi.

BURSA’DA DA SEL FELAKETİ YAŞANDI

İşte tam bu vakitlerde güzel Bursa’mız da bir kere daha sele teslim oldu.

Yıldırım ve Kestel ilçelerimizin Uludağ eteklerindeki pek çok mahalle sular altında kaldı.

3 gündür meteoroloji uyarıyordu sel baskınına karşı. Beklenen oldu.

Sabaha karşı aniden bastıran sağanak yağış, Kestel İlçesi’nin merkezinde cadde ve sokakları göle dönüştürürken, Yıldırım İlçesi’nde Deliçay Deresi taştı ve Değirmenönü, Cumalıkızık ile Hamamlıkızık mahalleleri sele teslim oldu. Bu mahallelerde oturanların imdadına Yıldırım Belediyesi ekipleri ile AKUT koştu.

Olay yerine ilk gidenlerden ve yardım ekipleriyle vatandaşlara yardım eden AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Ali Erbay’ın verdiği bilgiye göre;

20’nin üzerinde ev ve iş yerleri sel baskını sonucu hasar gördü. Allah’tan can kaybımız yok.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz da sel baskınında hasar gören ev ve iş yerlerinin belediye tarafından karşılanacağını belirtirken, sel sularından mağdur olan ailelere de Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün yardım yapacağı açıklandı.

Elbette doğanın işine karışılmaz ama insanın “keşke Bursa’da sabaha karşı yağan bu yağmur Muğla’nın Milas, Köyceğiz, Yatağan Çine ile Antalya’nın Manavgat ilçelerinde yağsaydı da, yangınlar anında sönseydi, içimiz ferahlasaydı” diyesi geçiyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları