19 Eylül 2022 - Pazartesi

Bursa’da hangi partide köklü değişim olacak?

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 5 dk.
169 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

2 gün önce Bursa menşeli bir haber sitesinde “Bursa’da köklü değişim” başlıklı haber çıktı:

“Eski parlak günlerine yeniden dönmek isteyen partinin Bursa yapılanması için kalıcı değişikliklerin yapılacağı kulislerde konuşulmaya başlandı. Vites yükselten ve gaza basan teşkilatta önümüzdeki günlerde nelerin yaşanacağı şimdiden merak konusu oldu”

Bu spotu okuyun herkes gibi benim de ilk aklıma gelen parti AK Parti oldu. Çünkü son dönemde hele ki bir taraftan ekonomik dar boğazın, diğer taraftan AK Parti teşkilatlarının içinde bulunduğu köhneleşmiş durum, AK Parti’nin anketlerdeki oylarını ciddi olarak aşağılara çekiyor.

Dünya lideri pozisyonu artık kesinleşmiş olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çabalarına ve hızına ayak uyduramayan teşkilat yapısının varlığının Ankara’da özellikle Külliye‘de büyük sıkıntı yarattığı açıkça dillendiriliyor.

İşte bu nedenle bir süredir Ankara merkezli kulislerde teşkilatlarda büyük bir değişim olacağı konuşuluyor. Görevden alma ve atama yerine kongre ile seçimlere gidilen sürecin ağrısız ve sıkıntısız  geçirilmesi planlanıyor.

*****

Gelen bilgilere göre;

İlk değişim tavanda, genel merkez nezdinde gerçekleşecek.

AK Parti Ekim ayının ikinci yarısından sonra olağanüstü kongre yapacak. MYK, MKYK başta olmak üzere partinin organları büyük ölçüde değişecek.

 

İkinci değişim, tabanda olacak.

Akabinde 2023 Haziran ayında yapılacak milletvekilliği seçimlerinde aday olmak isteyen partililerin teşkilatlardaki görevlerinden istifa süreci başlatılacak. İl, ilçe başkanları ile hatta belediye başkanları da bu takvime uyacak. Daha önceki seçimlerde teşkilat mensuplarının istifaları 6 ay öncesinden değil, 3 ay öncesinden alınıyordu.  Ayrıca, il başkanları ile belediye başkanlarının istifaları ise  son dakika AK Parti Genel Merkezi’nin onayı ile gerçekleşiyordu.

Neticede AK Parti’nin seçim öncesi olağanüstü kongreye giderek yorulmuş, adı yolsuzluk ve rant ile kirli işlere bulaşmış, başarı performansı düşmüş, parti içi kavgaların tarafı olmuş, taban ve halkla gönül bağını koparmış  il, ilçe başkanı, belediye başkanı ve yöneticilerin değişimini içeren sürecin teşkilatlara büyük bir heyecan getireceği, kamuoyunda da  olumlu bir sinerji yaratacağı kesin.

DP’DEKİ DEĞİŞİM AK PARTİ’DEKİNE BENZEMEZ

Gelelim baştaki habere.

Dedim ya haberin spotunu okuduğunuzda hemen aklınıza AK Parti geliyor ve şu mevcut konjonktürde gelmesi de gayet normal.

Ancak seçim öncesi değişim sadece AK Parti’de beklenmiyor.  Bir internet haber sitesinin yayınladığı bu haberin devamını okuduğunuzda aslında il başkanı başta olmak üzere köklü değişimin DP’de olacağı yazılıyor.

Evet seçim öncesi kartların partilerde yeniden karılması normal de, bunun DP’de olması normal değil. Zaten cefakar partililerle, davasına gönül vermiş, hiçbir partiye gitmemiş, davasına inanmış partililer ile onların eş ve dost hatırlarıyla ayakta kalan bu partide kartları yeniden karsan, vites yükseltip, gaza bassan ne kadar rüzgar estireceksin?

Anketlerin genelinde hiç gözükmeyen, diğerlerin içinde de bindeliklerde bulunan DP’de hevesli, inançlı, heyecanlı ve partinin masraflarını da cebinden karşılayan bir il başkanı ile yöneticileri bulmuşsun, değiştiriyorsun. Hem de seçimle değil, antidemokratik tutumla.

Hadi bu parti iktidara yürüyen bir parti olsa anlayacağım, iktidarın kokusu alınmış, talipli çok. Ama 6’lı masadaki yeri, hissesi belli. Kimsenin kapısından içeri girmediği, adını anmadığı dönemde emeğini, parasını, zamanını  harcamış heyecanlı insanları, genç isimleri şimdi değişim adı altında görevden almak AK Parti’ye benzemez. Bu insanları küstürürsün, bu insanları uzaklaştırırsın.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları