21 Kasım 2020 - Cumartesi

AK Parti’de kongrelerin ertelenmesi isabet oldu!

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 4 dk.
909 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

Korono virüs tedbirleri kapsamında AK Parti’nin kadın, gençlik ve il kongreleri de ertelendi. Haberi Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi:
 

“Siyasi parti kongreleri için ise herhangi bir engel bulunmuyor. Buna rağmen salgınla mücadeleye destek vermek için önümüzdeki haftadan itibaren kongreleri erteliyoruz.”
 

AK Parti’de bu ikinci kongre erteleme kararı. Geçen yıl da mart ayında başlayan ilçe kongreleri ileri tarihe alınmış, eylül ayıyla beraber yeniden başlatılmıştı. Şimdi virüsün İstanbul, İzmir ve Bursa gibi büyükşehirler başta olmak üzere havaların soğumasıyla beraber daha da artarak risk teşkil etmesi üzerine ikinci defa erteleme kararı geldi.
 

Olması gereken de bu. Yeme içme sektörünün kapandığı, eleman çıkardığı, iflasla karşı karşıya kaldığı bu dönemde iktidar partisinin toplu katılımlarla kongrelerini yapması hiç adil değil.
 

Zaten dünden beri uygulanan tedbirler şimdiden ekonomik anlamda tüm sektörleri fazlasıyla etkiledi.

 

***

 

AK Parti’nin eylül ve ekim aylarında yapılan ilçe kongreleri hava şartları nedeniyle açık havada gerçekleşmesine rağmen toplu katılımdan dolayı pek çok partilinin virüse yakalanmasına yol açtı. Ve ayrıca virüse yakalanan ama ayakta geçiren parti üst düzey yöneticilerinin de bile bile kongrelere katılarak çevredekileri riske attığı da bir gerçek.

 

Bursa kongresine gelince;
 

Kadın ve gençlik kolları ilçe kongrelerini gerçekleştiriyordu. Bu kararla beraber bu kongreler ertelendiği gibi tam tarih beklerken “il başkanı değişimiyle” son dakika sürprizi yaşayan il yönetiminin kongresinin büyük olasılıkla ya önümüzdeki aralık ayının son haftasına ya da yeni yılın ilk ayına, yani 2021 Ocak'a kaldığı belirtiliyor.
 

Tabii bu arada, yeni il başkanı arayışları da hala devam ediyor. Teşkilat Başkanlığı’nın önünde bulunan isimlerin pazartesi gününden sonra genel merkeze çağrılmasına da kesin gözüyle bakılıyor.
 

KADININ FENDİ BU OLSA GEREK!
 

Covid’in getirdiği “Hayat Eve Sığar” karantinasında özellikle aile içinde şiddetli geçimsizliklerin kendini gösterdiğini hem psikologlar, hem de sosyologların açıklamalarından öğreniyoruz.
 

Tabii yakın çevremizde de 14 günlük karantinanın getirdiği ev hapsinde birbirlerine katlanamayan çiftlerin bulunduğunu biliyoruz.
 

İşte bunlardan birini geçen hafta arkadaşım anlattı. Merkez ilçe belediyesinde çalışan arkadaşımın iş yerindeki bayan arkadaşının, eşiyle beraber Covid testi pozitif çıkmış. Evde tedavi altına alınan karı-kocanın sağlık durumları Allah’tan ağır değilmiş.


Ancak bir süre sonra Covid korkusu yerini ikili arasındaki sert tartışmalara bırakmış. Bakmış kadın bu kavgaların sonu kötüye gidiyor, en sonunda eşinden habersiz polisi aramış.
 

Demiş ki:

 

“Eşimle ben karantinadayız, ama eşim hava alacağım diye sık sık dışarılara çıkıyor, ekmek ve süt almaya markete gidiyor, zapt edemiyorum. Beni hiç dinlemiyor. Başkalarına bulaştıracak diye çok korkuyorum. ”
 

Kadının beyanı esas ya, bunun üzerine polisler eve gelmiş eşini alıp bir yurda yerleştirmişler. Öğrendiğime göre kocasının hala neden yurda yerleştirildiğine dair bir bilgisi yokmuş.
 

Güler misin, ağlar mısın?
 

Ama aferin kadına, neticede evliliğini kurtarmış!..

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları