15 Ekim 2020 - Perşembe

AK Parti Bursa teşkilatları neden bu saldırıya sessiz kaldı?

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 4 dk.
729 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

Düpedüz dün gece sosyal medya üzerinden bu ülkeye, bu devlete, bu iktidara, bu millete, siyasete ve demokrasiye balans ayarı çekildi.

 

Her ne kadar AYM Üyesi Engin Yıldırım Twitter hesabından yaptığı “ışıklar yanıyor” paylaşımı için önce hesabını kilitlese, ardından yanlış anlaşıldığını yazsa, son olarak 3. paylaşımında şahsi paylaşımı olduğunu, kurumu bağlamayacağını belirtse de bu millet onun ne demek isteriğini gayet iyi anladı. Çünkü bulunduğu makam ve taşıdığı hukukçu sorumluluğundaki birinin sözlerinin ucunun nereye gideceğini bilmeyecek kadar öngörüsüz olmayacağı ortada. 

 

Bu cümle öyle sıradan bir cümle değil. Kafayı çekip, AYM’nin dışarıdan ışıklı görüntüsünden etkilenip koca binaya methiyeler yazacak aşıklardan da olmadığına göre…

 

****

 

İlk tepki kurumsal bazda İçişleri Bakanlığı’ndan geldi. Sonra diğer kurumlar devreye girdi. Demokrasiye ayar çekmeye çalışan bu üye ile sessizliğe bürünen AYM’ye tepkiler çığ gibi büyüdü. Partili partisiz, küçük büyük, çalışan, çalışmayan toplumun her kesiminden sosyal medyada müthiş bir tepki kenetlenmesi oldu.

 

Demokrasiyi baltalamaya yönelik girişimin duyulduğu saatlerden itibaren paylaşımlarımla, yazılarımla, yorumlarımla tepki gösterenlerdenim. Ama üzülerek gördüm ki,  Bursa dün geceden itibaren sosyal medyada yoktu. “Balans ayarını” görmezden geldi.

 

AK Parti’nin kalesi olarak Bursa teşkilatları dün sınıfta kaldı. İl Başkanından tutun da belediye başkanlarına kadar ki, birkaç tanesini kapsam dışı tutuyorum, ilçe başkanları, yöneticiler, mahalle temsilcileri, belediye meclis üyeleri doğrudan AK Parti iktidarını hedef alan paylaşıma sessiz kaldılar.

 

Uzun zamandır yazıyor ve çiziyoruz,  AK Parti en güçlü olduğu ilde büyük bir yönetim boşluğu içinde cebelleşip duruyor. Sağdan saysak, soldan saysak toplamda bir buçuk edecek olan muhalefetin sesi daha gür çıkıyor ve etkisi daha kuvvetli oluyor.

 

İşte dün gece bir kere daha yönetim boşluğuna şahit olduk. Beğenirsiniz beğenmezsiniz bir önceki İl Başkanı Cemalettin Torun 15 Temmuz akşamı, daha genel merkezden il başkanlıklarına toplanın, meydanlara çıkın mesajı gelmeden teşkilat mensuplarının telefonlarına mesaj atarak, demokrasiye yönelik saldırı için, il ve ilçe başkanlıklarına toplanılmasını istemiş ve bu saldırının kabul edilemez olduğunu belirtmişti.

 

Elbette dün geçe “ışıklar yanıyor” paylaşımı için sokaklara meydanlara çıkma durumu hasıl olmadı. Ama anında tepki verilmeseydi belki de aynı uzun geceyi yaşıyor olabilecektik. Böyle durumlarda siyaset asla boşluk kaldırmaz. Birileri gelir o boşluğu doldurur.

 

Maalesef Bursa AK Parti teşkilatları çok kötü bir sınav verdi. Bir kere daha gördük ki, iktidarın kaymağını yiyenler, bal tutup parmağını değil kovanı alıp götürenler, bulundukları makamları ticari işleri için kullananlar, bu partinin adından ve koltuğundan güç devşirenler AYM’nin ışıklarının yanıyor olmasını görmezden geldiler. Hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan kastı aşan yargıcın istifasını istediği halde dün de gün boyu sessizliklerini korudular. En fazla yaptıkları Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in kınayan mesajını retwetlemek oldu ki bunu ilkokula gitmeyen bir küçük çocuk dahi yapabilir

 

En ilginci de ne biliyor musunuz?

 

Bu partinin demokrasiye sahip çıkması gereken gençleri de ortada yoktu. Gençlik Kolu Başkanı nerde? Niye teşkilatını organize edip sisteme sokamadı?

 

Ve dün gece AK Parti’nin gerek belediyeler gerekse de il ve ilçeler nezdinde oluşturduğu o sözüm ona AK trollerden oluşan güçlü sosyal medya hesapları da yoktu. Tabii buna kendini FETÖ avcısı tanıtan medyacılar da dahil.

 

Velhasıl nedendir bilmiyorum AK Parti Bursa teşkilatları başkanlarından mahalle temsilcilerine kadar dün gece yapılan demokrasi dışı saldırı da başlarını kuma gömdüler.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları