05 Nisan 2022 - Salı

O kandillerden CHP Bursa’ya da gönderin!

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 7 dk.
271 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun  “evimin elektrik faturasını ödemiyorum” çıkışının ardından, MHP lideri Bahçeli “elektriği kesilsin” demiş ve 81 il teşkilatına “Kılıçdaroğlu’na kandil gönderin” talimatını vermişti. Andından CHP Genel

Merkezi kandil yağmuruna tutulmuştu.

MHP teşkilatlarına önemle duyurulur.

Şimdi o kandillerden CHP Bursa il Başkanlığı’na da acilen göndermeniz gerekiyor. Çünkü CHP’nin Bursa il binasının da geçmiş dönem ödenmemiş 2 faturası nedeniyle elektrikleri kesildi. CHP dün itibariyle karanlığa büründü.

Ve İl Başkanı İsmet Karaca yüksek gelen elektrik faturalarını protestosunu dün gaz lambaları altında yapmak zorunda kaldı.

                                              ****                              ****                    ****

CHP’nin UEDAŞ’a borcu ne kadar?

Öğrendiğim kadarıyla 21 bin civarında toplam ödenmemiş elektrik faturası var.

Aralık Ayı’nda bin 700 TL gelen fatura, Ocak ayında 3 bin 440’a, Şubat ayında da rekor derecede yüzde 400’lere varan artışla 11 bin 351 TL’ye çıkmış, Mart ayında da gelen fatura 9 bin 500 TL imiş.

CHP son 2 ayın faturasını ödememiş.

Faturalara baktığınızda 3 bin 400 lira gelen elektrik borcu, bir ay sonra  nasıl oluyor da birden bire  11 bin 351’e çıkıyor?

Meğer, o ayda binanın önüne elektrikli tabela asılırken, bir de elektrikli ısıtma sistemi devreye girmiş. Sonraki ay anladığım kadarıyla tasarrufa gidilmiş de 9 bin’lere düşmüş!

Neticede, CHP’nin elektrik borçları bir şekilde ödenecek. Büyük olasılıkla da bugün ödeme yapılır ve enerji verilmeye başlanır. Çünkü koskoca il binası günlerce, haftalarca elektriksiz kalacak değil ya, bilgisayarı var, çalışanı var, geleni gideni var.

Maksat siyaset olsun.

Başkan Karaca, elektrik faturalarına üst üste gelen zamları protesto amacıyla böyle bir yola gitti ve bunda da başarılı oldu mu derseniz?

Evet, hakkını yemeyelim. Gaz lambalarıyla düzenlediği basın toplantısı farkındalık yarattı.

                         *****                              *****                                 *****

Ama hakkını yemeyelim. Eğer bu malzeme İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu’nun elinde olsaydı, seyreyleyin siyasi şovun alasını. İl binasını gaz lambalarıyla, mumlarla donatır, basın toplantısını da gündüz değil gece yapardı.

Yaygın basına bile çıkar, akşam TV kanallarında peş peşe haber yayınlanırdı!..

İsmet Bey sol yapısı gereği eylemlerini, protestolarını, açıklamalarını şova dönüştürmeden doğrudan yapanlardan…

Bu arada UEDAŞ ‘tan İsmet Karaca’ya cevap gecikmedi:

 “uyardık uyardık ödemediler” açıklamasında bulundu. Doğru vatandaşa ne muamele yapılıyorsa, siyasi partilere de o…

Ayrıcalık yok...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları