17 Mayıs 2020 - Pazar

Coronada uygulanacak bu tedavi için Faruk Çelik devreye girdi...

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 2 dk.
997 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

Dünyanın hiçbir yerinde henüz corona virüse karşı geliştirilmiş bir ilaç ile aşı yok. Bilim adamları bu iki yöntemi geliştirmiş olsalar bile, gerek ilaç gerekse aşı virüsü tamamen yok etmiyor. Sadece tedavi edilmesini sağlıyor ve ayrıca virüs devamlı mutasyona uğradığı için kendini yeniliyor, geliştirilen ilaç ile aşı bir süre sonra yetersiz kalıyor.

 

İşte bu hastalıkta virüsü hayvan ve insan bedeninde yok eden tek tedavi yöntemi dünyada ilk kez Türk bilim adamları ile mühendisleri tarafından geliştirildi.

 

Yöntemin adı ışın tedavisi.

 

Sanayide, tıpta, suların strelizasyonunda, kanın izolasyonunda, ameliyathane ile laboratuvar ortamlarında hijyen amaçlı pek çok alanda kullanılan ışın tedavisi, corona virüsü yok etmek için artık gün sayıyor.

 

Gerekli tüm onaylar alındı. Cihazlar hazır, ekip hazır. Hatta geçen hafta İstanbul'da bir entübe hastaya uygulanacaktı ama hastanın ömrü bu tedavinin başlamasına yetmedi.

 

Geçen hafta Amerika'dan da "gelin burada birlikte çalışalım" teklifi alan Türk bilim adamları ile mühendis grubunun, ülkemizde Sağlık Bakanlığı'nca onay alıp uygulanabilir duruma gelmesini sağlayan kim oldu biliyor musunuz?

 

Devlet eski bakanlarından Faruk Çelik!..

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları