13 Temmuz 2020 - Pazartesi

Bakan Koca, bu düğünü görse idi, kesin 'örnek' gösterirdi!..

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 2 dk.
892 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

Son 15 gündür Bursa'da corona vakalarında ciddi bir artış olduğunu duyuyor ve çevremizde de bu hastalığa yakalananlara şahit oluyorduk ama, normal hayattaki konforumuzdan ödün vermemek için açıkçası işin ciddiyetinden uzaktık.

 

Pazar günü Sağlık Bakanı Koca, son 3 günde entübe hasta sayısında artış olan 5 ilin içinde bizim Bursa'yı da saydı.

 

"İstanbul, Ankara, Konya, Diyarbakır ve Bursa".

 

Bu 5 il, şu anda Türkiye'de en riskli il durumunda.

 

Çünkü entübe hasta sayısının çok olması demek, sayıyı bilmiyoruz ama corona vakasının da çok olması anlamında.

 

Zira,solunum yetmezliği çeken hastanın özel aparatlarla solunum cihazına bağlanması işlemine entübasyon, bu hastaya da entübe deniliyor.

 

****

 

Halbuki, Bursa'nın sokaklarına, çarşısına, pazarına ve yoğun insan kalabalıklarının bulunduğu özel toplantı, tören ve cemiyet ile mekan ve bölgelere baktığımızda maske kuralına yüzde 90'nın üzerinde uyulduğunu görüyoruz.

 

En kalabalıkların olduğu düğünlerde bile...

 

İşte bu güzel örneklerden birini de pazar günü Bursa'nın "protokol imamı " olarak bilinen ve benim de çok uzun yıllar öncesine dayanan dostluğumun bulunduğu siyaset, basın ve sosyal camianın "hatırlı" isimlerinden Muradiye Camii İmamı Lütfü Taşçı Hoca'nın cemiyetinde gördük.

 

 

Merinos AKKM'de düzenlenen oğlunun nikah töreninde, davetlilerin kapı girişlerinde ateşleri ölçülürken, davet sahibi tarafından da nikah şekeri yerine gelenlere maske dağıtımı yapıldı.

 

Anfi tiyatro biçimindeki salonda hem sahnedeki hem de koltuklarda oturan konukların hepsinde maske takılıydı.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları