07 Ekim 2019 - Pazartesi

Eğitime çok özel destek!

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 3 dk.
1211 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

Bursa devlet desteği yatırımlarından fakirlik dönemini yaşarken, dönem dönem hayırsever işadamlarının katkılarıyla yüzümüzü güldüren çok özel yatırımlarla da karşılaşıyoruz.

Özellikle eğitim alanında.

Dün Kutlucan ve Kavaklı ailelerinin Ortabağlar Mahallesi’nde yaptırdıkları Şerif – Rabia Kutlucan Ortaokulu ve Özgür Kavaklı Anaokulu’nun açılış törenine katıldık.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın 2 yıl önce ricasını kıramayarak bu bölgeye 36 derslikli iki okul kazandıran Kutlucan ve Kavaklı aileleri, okulu yeni eğitim öğretim dönemine yetiştirmiş. Kutlucan Holding’in yaptırdığı Ortaokulu Nurettin Kutlucan’ın torunu Oğuzhan Kutlucan’la gezdim.

Bir özel okul konseptinde düşünerek yaptıklarını belirtirken ”Projede meredivenler fayanstı. Biz çocuklar inerken kayıp düşmesin diye kaliteli kaymaz mermer yaptık.Bunun gibi pek çok şeyi projenin dışında kaliteli malzeme ve ya ihtiyaca göre dizayn ettik”dedi.

Aynen öyle.

3 katlı okulun merdiven boşlukları her zaman çocuklar için düşme riskini taşır. O riskte karşı projede olmamasına rağmen özel halat iplerle merdiven boşlukları yukarıdan aşağıya kapatılmış.Top atsan geçmez.Aynı zamanda halatlar çocukların asılmalarına karşı da korunaklı ve güvenli yapılmış.

Ortaokulun Nurettin Kutlucan için çok özel bir önemi de var. Çünkü çocukluğu ve gençliği bu bölgede geçmiş, şimdi mahallesine böyle 32 derslikli konferans salonuna kadar sosyal donatılarının bulunduğu, kocaman bahçeli bir okul kazandırmanın mutluluğunu yaşıyor.

 

BTSO,Hatay’ı da “ekonomik kapsama” alanına aldı

 

BTSO Başkanı İbrahim Burkay’ı Bursa’da yakalamak zor. Ne zaman arasam ya yurt dışında bir ülkede fuarda, ya Ankara’da  bakanlıklarda,ya da  Anadolu’da bir ilde odalar arası iş görüşmesinde.

Önceki gün de aynısı oldu.

Enflasyonun 26 ay sonra çift haneli rakamlardan tek haneli rakamlara düşmesi üzerine “Sayın başkan nasıl oldu da böyle birden bire yüzde 9.26 ‘yı gördük, bunun mucizesi nedir?”diye sorayım dedim,  bu sefer de Hatay’dan çıktı.

İbrahim Burkay, BTSO Yönetimi,Divan üyeleri, Meclis Başkanı Ali Uğur ve  Kadın Girişimciler Kurulu yönetimiyle birlikte  kalabalık bir heyetle 3 gün önce Hatay’a çıkarma yaptı.Maksat bölgeler arasındaki işbirliğini  arttırarak ülke ekonomisine güç katmak.

Burkay’ın verdiği bilgiye göre burada resmi temasların dışında  Antakya Ticaret ve Sanayi Odası  Başkanı hikmet Çinçin ve Meclis Başkanı Selahattin Eskiocak’la birlikte karşılıklı olarak iki oda arasında “Kardeşlik ve İşbirliği Protokolunu” imzaladılar.

 BTSO, bölgeler arasındaki ekonomik işbirliğini güçlendirme projesi kapsamında daha önce Niğde, Çorlu ve Erzincan Sanayi ve Ticaret Odalarıyla bir araya gelerek aynı protokolu imzalamıştı.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları