03 Ekim 2020 - Cumartesi

Balta’nın bu müdahalesi “teamüllere” aykırı!..

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 5 dk.
920 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

AK Parti Teşkilat Başkanı  Erkan Kandemir  gençlik kollarından yetişmiş genç siyasetçilerden. Kendisini daha önce TV’lerdeki programlarda izlemiştim, Osmangazi ilçe kongresine katıldığını öğrenince sırf onu dinlemek amacıyla Merinos AKKM’de açık hava da düzenlenen kongreye gittim. Amacım onun konuşmalarından Bursa adına mesajlar çıkarmaktı. Ne de olsa AK Parti’de AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan sonra siyaseten rütbeli ikinci isim.  Söyleyecekleri önemli.

 

Ama…

 

Osmangazi ilçe Kongresi’ne onun konuşmasının içeriğinden ziyade Bursa Bölge Koordinatörü Trabzon Milletvekili Muhammet Balta’nın Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a yaptığı “siyasi baltalama” girişimi ile parti yöneticileri arasındaki soğukluk damga vurdu.

 

Nasıl mı?

 

Önce bir parantez açalım. İl Başkanı Ayhan Salman’ın dar kadro içinde sürdürdüğü yerel politika anlayışında  bir kendine yakın tuttuğu belediye başkanları var, bir de uzak tuttuğu belediye başkanları. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da Ayhan Başkan’ın  kara kaplı ajandasında üvey evlat muamelesi yaptığı belediye başkanları listesinde birinci isim.

 

Yine Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’la Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın da arasının açık olduğu bilinen bir gerçek. İkilinin arasında zaten  uzun süredir gergin olan ip, aslında büyükşehir belediye meclisindeki son  komisyon ve encümen seçimlerinde Osmangazi’yi dışlamaları sonucu  koptu. O günden sonra da mümkün olduğu kadar bırakın yan yana gelmeyi, birbirlerinin program ve törenlerine katılmamaya da özen gösteriyorlar.

 

Tabii bu arada parti büyüklerinin kavgası sadece Mustafa Dündar’la sınırlı değil. İl Başkanı Salman ve Başkan Aktaş’ın arası son Başbakan Yardımcısı  ve TBMM İnsan Hakları Araştırma Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu ile de açık ötesi bir durumda.

 

Bu halkaya  Osmangazi ilçe Başkanı Ufuk Çömez’i de ekleyelim. Zira,  İl Başkanı Salman göreve geldiğinden bu yana  ilçe Başkanı Ufuk Çömez’e de mesafeli. Çömez’in Osmangazi Belediye Başkanı ile uyumlu birlikteliği de İl cephesinde nedense her daim karşı bir cephe oluşmasına yol açtı. Son olarak kongre sürecinde il’in Çömez’le devam etmek istemediği iddiaları bu gerginliği daha da arttırdı.

                            

İşte dün tüm bu gerginlikler Osmangazi İlçe Kongresi’ne yansıdı. Kavgalı isimler protokolda hiç yan yana gelmediler. Başkan Aktaş bir uçta, Bakan Çavuşoğlu diğer uçta oturmayı tercih etti.

 

Gelelim dünkü kongreye damga vuran Bölge Koordinatörü Muhammet Balta’nın Osmangazi Belediye Başkanı Dündar’a yönelik  teşkilatlardan tepki toplayan tavrına…

 

AK Parti kongrelerinin gündem maddelerindendir. İlçe kongrelerinde önce ilçe belediye başkanı ardından da büyükşehir belediye başkanı önce kısa tanıtım filmi izletir,sonra konuşur.Başkan Mustafa Dündar da kürsüye çıktı, önce tanıtım filmini göstermek istedi. Tam bu sırada Divan Başkanı  Muhammet Balta başkanın sözünü keserek” Sayın Başkan Teşkilat Başkanımız kongremizden sonra başka bir kongreye katılacağı için aramızdan erken ayrılmak zorunda. Biz filminizi arkadan sessiz izlerken siz konuşmanızı yapın” diyerek müdahalede bulundu.

 

Başkan Dündar da bunun üzerine gayet sakin ses tonuyla “Burası Osmangazi’nin kongresi. Sezsiz olarak izlersek bu iş olmaz. Formatımız bu.Delegeler, teşkilat burada,ne yaptığımızı anlatacağız. Benim başkan olduğum ilçenin kongresi yapılıyor. Burada izletip, anlatmayacağım da ne yapacağım”dedi .

 

Açıkçası Divan Başkanı Muhammet Balta böyle bir cevap beklemiyordu, bir anda ortam buz kesti. Başkan Dündar da dediğini yaptı. Hiç istifini bozmadan önce tanıtım filmini izletti, ardından konuşmasını yaptı ve kürsüden ayrılırken de Divan’da oturan Balta’ya dönerek” Divan’a çok teşekkür ediyorum,bu sabırlarından dolayı” diyerek ince bir siyasi sitem de bulundu.

 

Sonuçta Bölge Koordinatörü Balta’nın bu müdahalesinin teşkilatlar nezdinde hiç de hoş karşılanmadığını söylemeliyim.Başkan Dündar’ın konuşmasını kısa kestirip, tanıtım filmini de sabote etmeye yönelik bir operasyon olarak algılandı. Gelişmeleri an be an oturdukları yerden takip eden Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir ile misafir bölge koordinatörleri ve milletvekilleri bilmiyordur ama o kongrede bulunan delegeler ve partililer çok iyi biliyor ki, bu müdahale girişiminin arkasında il başkanlığı var.

 

Çünkü amaç burada Başkan Dündar’ı kendi kongresinde baltalamaktı. Ama Başkan Dündar bu  oyuna gelmedi. Zira, gerçekten Teşkilat Başkanı Kandemir’in acelesi  varsa ve pandemiden dolayı da  kongrenin kısa sürmesi isteniyorsa idi, Osmangazi Belediye Başkanı Dündar’ın konuşmasını  sabote etmek yerine  5 Bursa milletvekili değil, 3  vekilin konuşmasına yer verilirdi!.. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları