21 Mart 2019 - Perşembe

Halkın sorduğu 3 sorunun cevabı MHP’den geldi

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 4 dk.
1151 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

Seçim çalışmaları kapsamında Cumhur itiftakı’nın adayları ve yöneticilerine sahada en çok şu 3 soru yöneltiliyor:

Birincisi;

Cumhur İttifakı’nın iki lideri Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli sürekli CHP, İYİ Parti  birlikteliğinden oluşan Millet İttifakı için meydanlarda “Zillet ittifakı , teröristlerle işbirliğindeler”diye tanımlamada bulunuyor ya, bu ittifakın seçmen kitlesi bundan son derece rahatsız. Bize neden böyle haksız ithamda bulunuyor?

İkincisi;

İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu, Millet İttifakı’nın belediye meclis üye listelerinde 297 tane PKK ile işbirliği içinde olduğu tespit edilen adayın varlığından bahsediyor. Devlet bunu tespit ettiyse neden gereğini yapmıyor.

Üçüncüsü;

PKK’nın HDP’nin arka bahçesi olduğunu biliyoruz, HDP-PKK ilişkisi de  ayen beyan ortada olduğuna göre neden devlet bu partiyi kapatmıyor, TBMM’de neden varlıını sürdürüyor?

Seçmen haklı.

Sen kalk, Meclis’te HDP’li vekillerle birlikte  kırmızı koltukları paylaş  ve dönem dönem de birlikte poz ver sonra gel meydanlarda  bunlar teröristlerin emrinde, onların destek verdiği partiler de  PKK7ya hizmet ediyor de.

İşte tüm bu soruları ve daha fazlasını  dün sabah MHP Genel Başkan Yardımcısı, Bursa Milletvekili Mustafa Hidayet Vahapoğlu’na sorduk. İl Başkanı Cihangir Kalkancı’nın ev sahipliğinde, İl Başkan Yardımcısı İbrahim öge’nin davetiyle bir grup gazeteci ile  sabah saatlerinde buluşan Vahapoğlu son dönemdeki pek çok siyasi konulara açıklık getirdi.

İlk defa kendisini dinleme ve konuşma fırsatı buldum. Siyasi popülizmden uzak yaptığı değerlendirmelerin pek çoğuna katıldığımı belirtmeliyim.

Benim için önemli olan bu 3 sorunun cevabına gelince;

Birincisi için şöyle dedi:

“Cumhur İttifakı’nın 2 liderinin Millet İttifakı ‘na yönelik söylemleri,ithamları asla ve asla  seçmene yönelik değil. Yöneticilerine. Sözün muhatabı Sayın Kılıçdaroğlu ve parti grubu, Sayın Akşener ve parti grubudur.”

İkincisi için şu vecabı verdi:

“2014 yılında HDP  550 yerde kendi ismiyle seçime girmiş.  2019’da 267 yerde.  HDP eş başkanı da  söyledi. Batıda metropollerde ki biri başkent Ankara Millet İttifakı’yla işbirliği içindeler.Batıda  kaybettirip, Doğu’da kazanacağız diyorlar. Meclis üye listelerinde de varlar.Türkiye bir hukuk devleti ve bu konuda somutlaştırıldığında devlet gerekeni yapar.”

Üçüncü sorunun cevabı da şöyle oldu:

“Bu sorularla biz de sık karşılaşıyoruz. Anayasal olarak kullanılan haklar söz konusu. Türkiye’de referandum ile parti kapatmalar tarihe karıştı. Ancak hiçbir siyasi parti  terör örgütünün arka bahçesi olamaz. Silahlı eylemler içinde bulunamaz. Böyle bir durumda kapıtalamaz mı elbette kapatılır,bu kapatmayı Avrupa insan hakları mahkemesi’ne de , AB’ye de dünyaya da anlatabilirsin. Ama biz fazla hoşgörülüyüz.Neticede  HDP’li vekillerin  terörisitlere verdiği destek ortada, teröristlerin cenazelerine giden vekiller var.Bu suçu işleyen parti değil, şahıslardır. İltisak ve irtibat somut olarak konumlandırılamadığı vakit, kürsüdeki hakim karar vermekte zorlanacaktır. Maalesef bizim eksikliğimiz bunlar”

MHP Genel Başkan Yardımcısı Vahapoğlu bu konuda görüşlerini belirtirken devletin  iyimser bakış açısınında çerçevesini çizdi:

“ Bizim HDP’nin altındaki halkı, seçmeni kazanma zorunluluğumuz var.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları