27 Mayıs 2020 - Çarşamba

Siyasal zemin artık AK Parti için hiç kolay değil...

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 2 dk.
913 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

Ali Babacan'ın kurduğu DEVA Partisi AK Parti'yi bölme operasyonu mu? Yoksa, iktidar için yeni bir alternatif mi? Demokrasilerin en temel özelliğidir, her parti kendini konuşlandırdığı siyasi zeminde bir öncekilerinin oyuna talip olarak ortaya çıkar ve her parti kendini iktidarın alternatifi olarak görür.

 

Bu açıdan değerlendirilirse siyasi otoriterlerin de yorumu, gerek Ahmet Davutoğlu'nun Gelecek Partisi, gerekse de Ali Babacan'ın DEVA Partisi AK Parti için siyasi bir tehlike!

 

Çünkü AK Parti içinden çıkan bu 2 partinin kurucularının yarıdan çoğu ve üye yapısı doğrudan AK Parti'nin tabanından kopan isimlerden oluşuyor ve bu yeni partilerin ilk etapta, gerek üye gerekse de seçmen bazında koparacağı kitle yine AK Parti kesimi olacak.

 

Ve AK parti açısından bu siyasi tehlike özellikle, Ali Babacan'ın her açıklamasında daha da büyüyor.

 

Babacan'ın partisi 9 Mart'ta kuruldu. O günlerde ülke ilk corona vakasıyla karşılaştığı için gündem Babacan'a değil pandemiye endekslendi. Ne zaman ki, corona ülke için tehlike olmaktan çıkmaya başladı, siyasi zemin hareketlendi, işte o zaman Babacan da siyaset zeminine hızlı giriş yaptı.

 

Babacan, "Mevcut medya bizi görmek istemiyor" diyerek daha ziyade sosyal medya üzerinden gidiyor ki, bu anlamda özellikle önemli hedef kitlesi olan gençlere de doğrudan ulaşmış oluyor.

 

Babacan son bir haftadır 3 sosyal medya programına katıldı. Ve her biri çok ses getirdi.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları