20 Temmuz 2024 - Cumartesi

MHP İl Başkanından çarpıcı açıklamalar…

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 4 dk.
55 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

Bursa’ya özgün, tarafsız, basın ahlak ilkelerine bağlı gazete kazandırmak amacıyla çıktığımız bu yolda  dostlarımızınvarlığı bizlere büyük güç veriyor. Yaklaşık 15 gün önce yayın hayatına başlayan ogaste.com ‘un adını henüz tam anlamıyla duyuramamış olsak bile kentin önde gelen isimlerinin, dostlarımızın uğrak yeri oldu.

MHP’nin Bursa İl Başkanı Muhammet Tekin de gazetemize hayırlı olsun ziyaretinde bulunan siyasi isimlerin başında geliyor.

İl Başkan Yardımcıları Sertaç Yurdacan ve Mahir Elbir’leziyaretimize gelen MHP’nin İl Başkanı Muhammet Tekin’le 3 saati geçen güzel ve nitelikli bir sohbete imza attık.

…..               …..

Kendisini ülkü ocaklarından bu yana yakinen olmasa da tanırım, cengaver çocuktur. Yaşam tarzı itibariyle Türk-İslam sentezinin en iyi uygulayıcısıdır. 

Kafkas göçmeni Gemlikli ailenin çocuğu olan Tekin’in dışarıdan bakıldığında MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman gibi çok sert bir imajı var.

Ama konuştuğunuzda İsmet Büyükataman kadar olmasa da, yine çok nahif olduğunu görüyorsunuz. Ülkü ocaklarının verdiği o yetişme tarzında tam bir entelektüel birikime sahip.

Türkçeyi de çok iyi kullanıyor.

Daha önceki bir sohbetimizde benim ismimden yola çıkarak “Yörükler bu adı çok kullanır abla, hangi yörenin yörüklerindensin?”demişti.

Söğüt Karakeçili” cevabını vermiştim.

O da bana “Amatörce Türkolojiye meraklıyım”demişti

İlave olarak etimoloji ile de ilgilendiğini söylemişti.

……             ……

Genelde siyasilerde entelektüel bakışa pek rastlayamayız. Hal böyle olunca sohbet ta Göktürk Yazıtlarından tutun da, Türk kavimlerinin göçünde bir kolun Hazar Denizi’nin üstünden Balkanlara, oradan da Avrupa’nın içlerine yayılmasına kadar, Osmanlı’dan Yeni Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşuna, Enver Paşa’dan girdik,  İnönü’den çıktık.  Putin’den Trump’a kadar gittik.

Solcuların kara listesinde olan Abdülhamit’in reformcu yanı ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın devlet adamlığını savunmak her zamanki gibi İl Başkanı Tekin ile benim haneme düşerken, hararetimiz Mustafakemal’de yerini uzlaşmaya ve fikir birlikteliğine bıraktı.

İl Başkanı Tekin “ Bizim milliyetçilik anlayışımız asla ırkçılık değil. Biz Atatürk milliyetçisiyiz. Hangi ırkdan ve dinden olursa olsun. Ben Türküm diyen, kendini Türk olarak gören bizim kardeşimizdir. “derken…

“Laik, sosyal ve üniter Türk Devleti. Büyük ve güçlü Türkiye.”

Meclisin önümüzdeki yeni çalışma döneminde yeniden gündeme gelmesi beklenen anayasa değişikliği teklifine atıfta bulunurcasına üstüne basa basa;

Anayasamızın ilk 4 maddesi. Bizim için bırakın değiştirilmeyi, teklifi dahi tartışmaya açılamaz” 

……                 ……  

Bursa’nın en büyük problemi için “ kentin planlanmamasıdır” dedi.  Trafik sorununun, depreme dayanıksız bina stoğunun ve Bursa ovası üzerine kurgulanmaya çalışılan yeni OSB’lerin tamamen bu plansızlıktan kaynaklandığını ifade etti.

Yerel siyaset üzerine de çok derinlemesine değerlendirmelerde bulundu. Geneline katılıyorum.

Son olarak Türkiye’nin ilk iki probleminden biri olan sığınmacılar üzerine konuştuk.

Gidecekler mi? “dedim

Bugüne kadar 67 bin Suriyeli kendi isteğiyle ülkesine geri döndü. Elbette içlerinden 200-300 bini bu toplumla entegre oldukları için gitmeyebilir. Genel başkanımızın bu konudaki sözleri açık. Net ifadeleri var. Bu insanlarıngururlarıyla oynamadan bir an önce gönderilmeleri gerekir” dedi.

Sayılarla konuştu.

“Türkiye’de 8 milyon sığınmacı var.Bunların 3-4 milyonuAhıskalı, Doğu Türkistanlı. Önemli olan sayıları değil. Suriye ile yakınlaşmamızın en önemli nedeni budur. Ülkelerine geri gitmeleri için iki ülke arasında gerekli koşulların sağlanması 

Son olarak bu hassas konuda içimizi ferahlatan şöyle bir cümle kullandı:

“Suriyelilerin gitmesini istemek her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının hakkıdır” 

Ekledi: 

“Tabii bunu söylemenin değişik yolları var. Kırmadan, dökmeden”

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları