16 Kasım 2021 - Salı

Asılsız iddianın bu kadarına da pes…

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 4 dk.
575 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

Son günlerde yerel ve ulusal basında çıkan ve haksız yere mesleğinde başarılı bir kadının sırf eşinden dolayı siyasi linçe tabi tutulduğu çirkin iddia şu:

Nilüfer Belediyesi Başkanı Turgay Erdem, Belediye Başkan Yardımcısı Osman Ayradilli’nin eşi Aslıhan Ayradilli’yi Kentsel Tasarım Danışmanı olarak belediyede işe aldı ve  her ay  belediyeden 25 bin lira civarında maaş ödemesi yapıyor”.

İddia bununla da kalmıyor. Sözüm ona “o şahıs” belediyenin birçok etkinliğinde ek ödemelerden de faydalandırılıyor.

Peki iddialar doğru mu?

Öncelikle şunu belirteyim. CHP Nilüfer belediye Meclis Üyesi, Belediye Başkan Yardımcısı ve Büyükşehir Belediye Gurup Sözcüsü Osman Ayradilli’yi öyle yakından tanımam, ama bir siyasetçi olarak çok eskilere dayanan siyasetçi-gazeteci tanışıklığımız vardır.

Ben mesleğe yeni başladığım 1989 yılında o da Sosyal Demokrat Halkçı Parti’den Osmangazi Belediye Meclis üyesi olarak yeni siyasete atılmıştı. O yıllardan başlayan siyasi çizgisini değiştirmediği gibi, sol cenahın iyi bir aktivisti olarak kent adına hep ön planda rol oynadı.

Kendisi ile kesinlikle siyasi görüşümüz örtüşmediği gibi, özellikle AK Parti iktidarı döneminde yerel ve genel yönetimlerin “kentsel planlama ve yatırım” kararları ile politikalarına karşı tutunduğu muhalif sert duruşuna da genellikle tepki gösterdiğimi de belirtmeliyim.

Ancak siyasetin bir ahlak ve etik kuralları var. Bakış açıları farklı diyerek “çirkin ve asılsız ithamları, siyasi linçleri” görmemezlikten gelemeyiz. Kaldı ki böyle bir yanlışlık, çirkin iftira AK Parti’nin siyasi ilkeleriyle de bağdaşmaz…

Burada da durum aynı.

Osman Bey’in mimarlık mesleğinde de iyi olduğunu AK Parti’li mimarlar dahi söyler. Zaten böyle olmasa dönem dönem karşı mahalleye de iş yapmazdı diye düşünüyorum.

İddiaların odağındaki Eşi Aslıhan Ayradilli’ye gelince, onu yakından tanıyanlara göre Osman Bey’den bile daha nitelikli, iyi eğitim görmüş mesleğinde başarılı ve bu tür siyasi kayırılmaların içinde olamayacak kadar da dik duruşu, özgüveni olan  değerli bir peyzaj mimarı.

                               *****                          *****                     *****

Dün bu iddialarla ilgili Nilüfer Belediye’nde Başkan Turgay Erdem başkanlığında, CHP İl Başkanı İsmet Karaca ile Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz’ın da katıldığı bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Bu toplantıda yapılan açıklamaları bir kenara koyarak, böyle bir iddianın doğru olmadığını bildiğim halde içeride çalışan dostlarımı aradım.

Kesinlikle yok böyle bir durum” dediler.

“Tamamen siyasi bir iftira.”

Hatta üst düzey bir yetkili tüm samimiyetiyle “Paranın başında benim. Tüm bordrolar elimden geçiyor. Böyle bir isme hiç rastlamadım” dedi.
Kendisine “belli çalışmalarda zaman zaman danışmanlık ücreti ödeniyor mu?” diye de üsteleyerek sordum.

“Bildiğim kadarıyla bir çalışmada yer aldı ama kesinlikle ücret ödenmedi. Sadece bilgisinden yararlanıldı, gönüllü destek verdi. Sonuçta burası bir kamu kuruluşu. Gönüllü desteğine ihtiyaç duyulan şahıs ve kurumlar var.” dedi.

                                ******                               ******                              *****

Netice itibariyle ortada haksız bir itham ve çirkin iddia söz konusu. Burada maksat mesleğinde başarılı olan ve ayakları üzerinde duran mimar bir kadının üzerinden siyasetçi eşi ile onun bağlı olduğu CHP’li belediyeyi yıpratmak.

İddiaları kim ortaya attı, hangi amaçla çıkarıldı bilemem, ama bildiğim siyasi çıkar uğruna ya da siyasi hesaplaşma adına  bu kadının “siyasi malzeme” olarak ortaya atılıp linç edilmesinin doğru olmadığı.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları