13 Aralık 2021 - Pazartesi

Bakan Çelik teşkilatlara ne dedi?

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 5 dk.
457 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

Eski bakanlardan Faruk Çelik, 2016 yılından bu yana kabine dışında bulunuyor ve Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Üyeliği dışında aktif herhangi bir siyasi makam sahibi değil. Ancak, sanki bir bakan, sanki bir milletvekili ya da üst düzey bir teşkilat mensubu gibi, hatta mevcutlardan daha fazla bu kent, bu ülke ve partisi için dertlenip kafa yoranların en başında geliyor.

Hiç Twitter sayfasına girip baktınız mı bilmiyorum, ama baktığınızda sürekli sahada vatandaşla iç içe olduğunu, STK, dernek, oda, teşkilat ziyaretleri ile çarşı-pazar da esnaf gezileri yaptığını, sokak sokak gezerek dert dinlediğini, fabrikalara giderek hem işçi hem de işverenle bir araya geldiğini rahatlıkla göreceksiniz.

Bakan Çelik sadece sahada ve teşkilatlarda aktif değil, sosyal medyada da bir hayli aktif. AK Parti teşkilat mensuplarının sesini çıkaramadığı, doğru olan politikalarını dahi anlatamadıkları pek çok kritik dönemlerde sosyal medya platformlarından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ve iktidarı aslanlar gibi savunduğu da ortada.

Ayrıca, dönem dönem kentin ve ülkenin gündemine dair Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çok rahatlıkla ulaştığını ve doğru bilgilendirmede bulunduğu da bir gerçek!

Tam bir görev adamı olan Bakan Faruk Çelik’e Cumhurbaşkanı Erdoğan geçen hafta teşkilatlar anlamında önemli bir görevlendirmede bulundu.

İstanbul, İzmir, Manisa, Aydın, Diyarbakır, Mersin ve Adana başta olmak üzere Marmara, Ege ve Doğu Anadolu bölgesindeki teşkilatlar çalışmalarına ve eğitim programlarına katılmasını istedi.

                           *****                               *****                *****

İşte Bakan Faruk Çelik bu yeni görevlendirmeden dolayı son 3 gündür Bursa dışında harıl harıl teşkilatları geziyor.

3 günde tam 3 şehire gitti. 10 ayrı etkinlikte konuşma yaptı. Resmi programların dışında da görüşmeler ve lokal toplantılarda yer aldı.

Manisa, İzmir ve İstanbul. Hızına yetişmek mümkün değil.

Manisa’da, İzmir’de partisinin eğitim programlarına katılan ve buralarda büyük kalabalıklara hitap eden Bakan Çelik dün de İstanbul’da idi.

Sabah programında Esenler, Fatih, Bayrampaşa ve Eyüp ilçe teşkilatlarıyla, öğleden sonra da Çatalca, Silivri, Büyükçekmece ve Beylikdüzü teşkilatlarıyla bir araya gelen Bakan Çelik, buralarda yaptığı konuşmalarıyla salonu dolduranlar tarafından coşkuyla alkışlandı.

Bakan Çelik’i tanıyanlar bilir. Kendisi iyi bir hatiptir ve kürsü hakimiyetiyle karşısındakileri etkiler.

Katıldığı toplam 10 ayrı programda yaptığı konuşmalarla salondakileri coşturdu.

Ve onlara dedi ki:

Son dönemde ortalarda anketler dolanıyor. Yok bu anketlerde AK Parti’nin oyları çok düşmüş de, şu kadarmış, bu kadarmış. Siz bakmayın bunlara. Ben sürekli geziyorum. Halkın içindeyim. Sokakta vatandaşa soruyorsunuz ‘Bu sıkıntılardan ülkeyi kim kurtarır’ diye. Yine Cumhurbaşkanı Erdoğan diyorlar. Neden? Çünkü Cumhurbaşkanımızın bu ülkenin derdiyle dertlendiğini biliyorlar ve yaparsa yine o yapar diyerek ona güveniyorlar. Başka isim yok.”

Bakan Çelik ülkenin içinde bulunduğu sıkıntılı durum için de şu tespiti yaptı:

“Biz iktidara geldiğimiz 2001 yılında ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik durum bugünkünden daha kötü idi. Devlet memuruna maaş ödeyemiyordu. AK Parti iktidarı kısa sürede devleti borçlu durumdan çıkardı ve ülkenin refah düzeyini arttırdı. Bunu neden mi söylüyorum? AK Parti’nin bugünkü ekonomik sıkıntıları atlatacak deneyimli kadroları, bilgisi, tecrübesi var.”

Bakan Çelik, teşkilat mensuplarına bir hatırlatmada da bulundu:

“Bugün içinde bulunduğumuz kriz, aynen 2008’de Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi pandemi sonrası küresel bir ekonomik kriz. Tüm dünyanın gelişmiş ülkeleri bu krizin içinde. Göreceksiniz biz bu krizi de en az hasarla atlatacağız”.

(Son cümlesi kulağa gerçekten hoş geliyor. Umuyorum ki dediği çıkar ve biz bu krizi 6 ay içinde atlatırız.)

Konuşmalarında parti içindeki birlik ve beraberliğe sık sık vurgu yapması da dikkatlerden kaçmayan Bakan Çelik son olarak da şu uyarıda bulundu:

Pirincin içinde taşlar var. Pirinç gibi o taşlar da beyaz. Ayıklanmazsa yerken dişinizi kırabilir. Bu taşlara dikkat edeceğiz”.

Çok doğru bir uyarı.

Özellikle son günlerde AK Parti içinde AK Partiliye, siyasetçiye ve daha da önemlisi ahlaklı insana yakışmayan tavır ve söylemler içinde olanları görünce teşkilatların kendi iç denetimini yapmaları gerektiğini daha iyi anlıyoruz.

 

 

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları