16 Haziran 2020 - Salı

Organize linç ekiplerine artık bir dur densin!

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 2 dk.
1172 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

2 gün önce Vedat Muti sahte isim ve yeşil nokta işaretli hesaptan, tutuklu HDP eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'a çok çirkin ve ahlaksızca bir paylaşımda bulunuldu. Bu paylaşımı yapan şahıs birkaç saat içinde emniyet güçlerince yakalandı. Önce HDP'li provokatör dendi, sonra da AK Parti sempatizanı, hatta bir belediye başkanının akrabası çıktığı ifade edildi.

 

Ne toplumsal ahlakla, ne gelenek görenekle, ne de inançla bağdaşmayan, bir kadını, bir anneyi hedef alan böylesine alçakça paylaşım, kimden gelirse gelsin asla kabul edilemez.

 

İşte bu noktada önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 11 Nisan 2020'de Güvenli İnternet Günü'nde Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi'nin (USOM) açılış töreninde yaptığı şu konuşmayı vermek istiyorum:

 

"Bir başka önemli sıkıntımız siber zorbalıkların çeşitleniyor ve artıyor olmasıdır. Özellikle sosyal medya bu anlamda tam bir çöplük, tam bir başıboş mecra haline dönüşmüştür. İnsanların taciz edildiği, dolandırıldığı, onurlarının kırıldığı, lince tabi tutulduğu, her türlü haklarının ihlal edildiği böyle bir sanal dünyaya asla teslim olmayacağız. Gerçek hayatta suç olan her şeyin internet ortamında da aynı karşılığı bulması şarttır. Ülkemizi yalan haberin, iftiranın, hakaretin, dolandırıcılığın, provokasyonların adeta bir çığ gibi toplumumuzun üzerine çöktüğü bu kabus ikliminden çıkartmakta kararlıyız."

 

Kendi çapında bir sosyal medya kullanıcısı olarak, bu paylaşım ağlarının anında iletişimin sağlanması, çok yönlü haber, bilgi alınması, aktif, hareketli ve etkileşimi yüksek mecra olarak sosyal, siyasal, ekonomik hemen hemen her alanda sağladığı katkıyı tartışmaya açmak bile istemiyorum.

 

Ancak, Cumhurbaşkanı'nın dediği gibi sosyal medya tam bir çöplük.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları