07 Mayıs 2020 - Perşembe

O kadar iyileşen varken neden plazma bağışçısı az?

Yazar - Cennet Yüzer Cankılıç
Okuma Süresi: 2 dk.
1022 okunma
Cennet Yüzer Cankılıç

Cennet Yüzer Cankılıç

cankilic@ritimhaber.com -
Google News

Covid-19'u geçirdikten sonra en çok karşılaştığım soru:

 

"Plazma tedavisi için donör olacaksın değil mi?"

 

Olmaz mıyım!

 

Hem de seve seve...

 

Yeter ki şu 14 günlük bekleme süresi bitsin. Koşa koşa gideceğim.

 

İşte bu süreyi beklerken dikkatimi çekti. Belki siz de fark etmişsinizdir.

 

"Son 1 haftadır Bakanlığın açıkladığı o tabloda iyileşen hasta sayıları arttığı halde, neden bu plazma tedavisi yaygınlaştırılıp, seri hale getirilemedi?"

 

Öyle ya...

 

Henüz bu hastalığın bir ilacı ve aşısı yok. Tek bildiğimiz İnsanlık tarihinin son 100 yıldır uyguladığı immün plazma tedavisinin ileri derecedeki Covid-19 hastalarının tedavisinde olumlu sonuç sağladığı. Dünya Sağlık Örgütü tarafından da önerilen bu tedavi yöntemi ülkemizde de Nisan ayından itibaren uygulanmaya başladı.

 

Tedavi basitçe, Covid-19'u geçirmiş ve sağlığına kavuşmuş olanların kanlarında oluşan antikorların, ağır durumdaki hastalara verilmesini içeriyor. Yani öyle ilacın bulunması ve aşının yapılması için zaman gerektiren bir süreci kapsamıyor.

 

Da...

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları